Κέρδη λόγω εταιρικών νέων

Εξασθένηση των ανησυχιών για τις τιμές του πετρελαίου
Σάββατο, 19 Ιουνίου 2004 00:01

Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΗ προοπτική για τις εταιρικές κερδοφορίες δευτέρου τριμήνου και η εξασθένηση των ανησυχιών για τις τιμές του πετρελαίου μετά από δηλώσεις αξιωματούχων του Ιράκ για το ενδεχόμενο επανέναρξης των ιρακινών εξαγωγών έδωσαν ώθηση στα αμερικανικά χρηματιστήρια.

Παρά τη χθεσινή άνοδο τα κέρδη των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών ήταν περιορισμένα λόγω του επιφυλακτικού κλίματος που επικρατεί για τις γεωπολιτικές εξελίξεις ενώ στο προσκήνιο παραμένει και το σενάριο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων στο τέλος του μήνα.

Η μετοχή της General Electric ηγήθηκε των κερδών δίνοντας τον τόνο στη χρηματιστηριακή αγορά. Στρατηγικοί αναλυτές της επενδυτικής τράπεζας ING εκτιμούν ότι ο δείκτης Standard & Poor΄s 500 θα ενισχυθεί κατά 15% το τρέχον έτος.

Πρόσφατες εκτιμήσεις αναλυτών της Thomson Financial ανέφεραν ότι οι εταιρείες που συμμετέχουν στο δείκτη S&P 500 θα έχουν αναπτυξιακή πορεία στην κερδοφορία τους της τάξης του 20,1% το δεύτερο τρίμηνο και 18,3% το 2004, έναντι αρχικών προβλέψεων για 14,9% και 13,9% αντίστοιχα.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έχει αυξηθεί 0,1% ενώ ο δείκτης Nasdaq υψηλής τεχνολογίας έχασε ποσοστό 0,3% την τρέχουσα εβδομάδα.

Οι μετοχές εταιρειών του πετρελαϊκού κλάδου και κοινής ωφελείας ηγήθηκαν της ανόδου στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές αλλά τα κέρδη των βασικών δεικτών ήταν περιορισμένα καθώς οι ανησυχίες για τα επιτόκια εξακολουθούν να ταλανίζουν τους επενδυτές.

Ο δείκτης FTSE Eurotop 300 των πανευρωπαϊκών blue chips έκλεισε με άνοδο 0,7% στις 1.009,1 μονάδες σημειώνοντας εβδομαδιαία αύξηση 0,50%. Ο δείκτης DJ Euro Stoxx 50 αυξήθηκε κατά 0,5% στις 2.822,06 μονάδες. Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 1,95% στις 11.382,08 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα