Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2004 13:01

ΜΙΚΤΕΣ τάσεις επικρατούν αυτή την ώρα στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης. Το αγοραστικό ενδιαφέρον εστιάζεται σε μετοχές εταιρειών από τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας στον απόηχο των αισιόδοξων εκτιμήσεων της αμερικανικής Intel σε ό,τι αφορά την κερδοφορία της στο δεύτερο τρίμηνο.

Ο Γκρεκ Μπάρετ, διευθύνων σύμβουλος της κορυφαίας εταιρείας μικροεπεξεργαστών στον κόσμο, δήλωσε ότι τα κέρδη δευτέρου τριμήνου αναμένεται να κυμανθούν στα επίπεδα – ρεκόρ του πρώτου τριμήνου.

Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας ημιαγωγών Infineon Technologies ενισχύεται κατά 1,14%.

Μεγαλύτερη άνοδο, της τάξεως του 8,8%, σημειώνει ο τίτλος της Telekom Austria έπειτα από δημοσιεύματα του αυστριακού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία η Swisscom ενδιαφέρεται για την εξαγορά της πρώτης.

Αξιόλογα κέρδη (3,59%) καταγράφει και η μετοχή της Deutsche Post μετά την ανακοίνωση ότι η προγραμματισμένη για σήμερα εισαγωγή της Postbank στο χρηματιστήριο αναβάλλεται για την Τετάρτη. Η Deutsche Post διευκρίνισε ότι μειώνει την τιμή προσφοράς και τον αριθμό των μετοχών που θα διαθέσει.

Στον αντίποδα, πιέσεις ασκούνται στους τίτλους των πετρελαϊκών εταιρειών λόγω της υποχώρησης των τιμών του μαύρου χρυσού. Στις 12:27, στην αγορά του Λονδίνου, η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου είχε διαμορφωθεί στα 36 δολάρια το βαρέλι μειωμένη κατά 0,58% έναντι του προηγούμενου κλεισίματος. Η μετοχή της BP υποχωρεί κατά 0,50%.

Το Ιράκ επανέλαβε σήμερα τις εξαγωγές πετρελαίου από τους δύο τερματικούς σταθμούς στην περιοχή της Βασόρα με ρυθμό ένα εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, μετά την αποκατάσταση των ζημιών στον έναν από τους δύο αγωγούς που είχαν ανατινάξει οι ιρακινοί αντάρτες.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στις 12:37 (ώρα Ελλάδος) ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 4.499,8 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση κατά 0,13%.

Στο Παρίσι, στις 12:52, ο δείκτης CAC 40 βρισκόταν στις 3.746,52 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,15% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.022,96 μονάδες με κέρδη 0,58%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα