Διαψεύδουν σκάνδαλο με το νέο ακίνητο του Χρηματιστηρίου

Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2004 20:40

Την απόφασή τους να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη σχετικά με δημοσίευμα για την απόκτηση οικοπέδου επί της Λ. Καβάλας, συνολικής επιφάνειας 7.900 τ.μ., ιδιοκτησίας του κ. Θεόδωρου Φέσσα, από την ΕΧΑΕ, αναφέρουν σε ανακοινώσεις τους τόσο η ΕΧΑΕ , όσο και ο πρόεδρος της Ιnfo-Quest.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΧΑΕ πλήρωσε τοις μετρητοίς και σε τριπλάσια τιμή οικόπεδο που ο επιχειρηματίας κ. Θ. Φέσσας είχε μία εβδομάδα πριν αγοράσει από offshore εταιρεία επί πιστώσει.

Η ΕΧΑΕ χαρακτηρίζει το δημοσίευμα συκοφαντικό και κακόβουλο και επισημαίνει ότι όλες οι διαδικασίες, τόσο κατά το στάδιο επιλογής του ακινήτου και αξιολόγησης των προσφορών, όσο και για τον καθορισμό του τελικού τιμήματος, έγιναν με απόλυτα διαφανή τρόπο, με αποφάσεις συλλογικού οργάνου και κατόπιν αναλυτικών εισηγήσεων αρμοδίων οργάνων της ΕΧΑΕ και εξειδικευμένων τεχνικών συμβούλων. Επίσης προσθέτει ότι ουδεμία βλάβη υπέστη η ΕΧΑΕ, ούτε και το Ελληνικό Δημόσιο, ούτε σκάνδαλο υφίσταται, γιατί το τίμημα αντιστοιχεί στην πραγματική εμπορική αξία του ακινήτου.

Ο θιγόμενος επιχειρηματίας Θεόδωρος Φέσσας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «είναι γνωστό από το 1999 ότι η εξωχώρια εταιρεία KLEE Properties Ltd ελέγχεται από εμένα και είναι συμφερόντων της οικογένειάς μου.

Η KLEE Properties Ltd προσέφερε τα οικόπεδα προς πώληση μέσω του μεσιτικού γραφείου LAMBERT SMITH HAMPTON, υπογράφοντας αποκλειστικό συμβόλαιο συνεργασίας τον Ιούλιο του 2001, πριν καν η ΕΧΑΕ εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά οικοπέδου. Η LAMBERT SMITH HAMPTON διαπραγματεύτηκε την πώληση των οικοπέδων με αρκετούς υποψήφιους αγοραστές, καθώς επίσης συμμετείχε και στο σχετικό διαγωνισμό της ΕΧΑΕ εκπροσωπούσα την KLEE Properties Ltd.

Η διαδικασία αξιολόγησης κατέληξε στην εκδήλωση πρόθεσης αγοράς των οικοπέδων από την ΕΧΑΕ, έναντι συνολικού τιμήματος 17,4 εκατ. ευρώ. Πριν από την υπογραφή των σχετικών συμβολαίων η ΕΧΑΕ ζήτησε εγγράφως και έγινε αποδεκτό να είναι αντισυμβαλλόμενοί της στην αγοραπωλησία οι πραγματικοί δικαιούχοι (φυσικά πρόσωπα) και όχι η εξωχώρια εταιρία. Προκρίθηκε τότε η μεταβίβαση των οικοπέδων από τη KLEE Properties Ltd στη σύζυγό μου κι εμένα, με τίμημα ίσο προς την αντικειμενική αξία των οικοπέδων και στη συνέχεια η πώλησή τους στην ΕΧΑΕ αντί του συμφωνηθέντος τιμήματος.

Συνέπεια της «διπλής» αυτής μεταβίβασης των οικοπέδων υπήρξε η επιβάρυνση των πωλητών με πρόσθετα έξοδα και φόρους, άνω του ενός εκατ. ευρώ.

Στη συνέχεια και μετά την ολοκλήρωση της πώλησης προς την ΕΧΑΕ κατεβλήθη από τη σύζυγό μου και εμένα αμοιβή επί του εισπραχθέντος τιμήματος, ύψους 410.000 ευρώ, προς τη LAMBERT SMITH HAMPTON».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΧΑΕ
  • ΓΔ
  • ΚΟΥΕΣ



Σχολιασμένα