ΝΤΙΟΝΙΚ Α.Ε.Β.Ε. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝ.ΤΕΧΝΟΛΟΓ.ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΕΝ.ΧΟΝΔΡ/ΡΙΟΥ & ΔΙΑΝΟΜΩΝ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014 12:48
UPD:23:53

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

«ΝΤΙΟΝΙΚ Α.Ε.B.E

 

Η εταιρία «ΝΤΙΟΝΙΚ Α.Ε.B.E.» ανακοινώνει ότι συνήλθε σήμερα στις 25.7.2014 στα γραφεία της έδρας της στις Αχαρνές Αττικής (επί της οδού Αριστοτέλους αρ. 95), η B’ Επαναληπτική Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της στην οποία παραστάθηκαν συνολικά 29 μέτοχοι της εταιρίας (5 δι’ αυτοπρόσωπης παραστάσεως και 24 δι’ αντιπροσώπου), εκπροσωπούντες συνολικά 6.396.407  μετοχές επί συνόλου 14.173.104, δηλαδή ποσοστό 45,1306 % επί του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας. Διαπιστωθείσης της ύπαρξης απαρτίας συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί του συνόλου των θεμάτων Ημερησίας Διατάξεως που είχαν αναβληθεί απο την Γενική Συνέλευση των μετόχων της 30.6.2014 και απο την Α’ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση της 14.07.2014, και ειδικότερα:

1. Επί του εβδόμου θέματος ημερησίας διατάξεως η Τακτική Γενική Συνέλευση ανέβαλλε την λήψη απόφασης για την  αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής, ονομαστικής, με ταυτόχρονη συνένωση και μείωση του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών (reverse split) σε μεταγενέστερο χρόνο.

2. Επί του ογδόου  θέματος ημερησίας διατάξεως η Τακτική Γενική Συνέλευση ανέβαλλε την λήψη απόφασης για την μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής ώστε να σχηματισθεί ισόποσο ειδικό αποθεματικό, κατ’ άρθρο 4 παρ. 4α του Κ.Ν. 2190/1920 προς συμψηφισμό και απόσβεση ζημιών εις νέο παρελθουσών χρήσεων σε μεταγενέστερο χρόνο.

3. Επί του ενάτου  θέματος ημερησίας διατάξεως η Τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε  παμψηφεί  (ήτοι με ψήφους υπέρ  6.396.407  επί συνόλου παρισταμένων 6.396.407) δηλαδή ποσοστό 45,1306 % επί του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας την  αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με σκοπό τη συνολική άντληση κεφαλαίων έως του ποσού €4.995.000, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων κατά την αναλογία συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας. Στα πλαίσια της ανωτέρω απόφασης, θα εκδοθούν έως 16.650.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,30 εκάστη και με τιμή διάθεσης €0,30 εκάστη των νέων μετοχών.

Επίσης αποφασίστηκε η παροχή δικαιώματος προεγγραφής στους κατόχους δικαιωμάτων προτίμησης που θα έχουν ασκήσει πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που τους αναλογούν.

 

Περαιτέρω αποφασίστηκε η κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου να γίνει τοις μετρητοίς με άμεση καταβολή του συνολικού ποσού. Εάν ωστόσο δεν καλυφθεί εξ ολοκλήρου η αύξηση, θα ισχύσει μέχρι του ποσού που θα καλυφθεί, εφαρμοζομένου του άρθρου 13α παρ. 2 του Ν. 2190/1920.

 

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδότησε  το Διοικητικό Συμβούλιο για την εξειδίκευση των όρων εκδόσεως των νέων μετοχών αυτών, τον καθορισμό των διαδικαστικών και τεχνικών λεπτομερειών για την άσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης, την ακριβή αναλογία σχέσης συμμετοχής κάθε παλαιάς μετοχής προς κάθε νέα μετοχή, συμπεριλαμβανομένης της πρόσκλησης και του ορισμού προθεσμίας εντός της οποίας πρέπει ν’ ασκηθούν τα εν λόγω δικαιώματα προτίμησης, τον καθορισμό των τεχνικών και διαδικαστικών όρων προεγγραφής και διάθεσης τυχόν αδιάθετων μετοχών, καθώς και τη διεκπεραίωση κάθε άλλου συναφούς θέματος με την εν λόγω αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας.

 

Τέλος γνωστοποιήθηκε στη Γενική Συνέλευση και κατατέθηκε στο προεδρείο της, η έγγραφη δήλωση του βασικού μετόχου, κατ’ άρθρο 4.1.4.1.2(1)(ε) του Κανονισμού του Χ.Α.Α. του κ. Θωμά Ρούμπα Προέδρου του Δ.Σ και βασικού μετόχου της εταιρείας περί πρόθεσης διατήρησης εν μέρει του ποσοστού συμμετοχής του στην Εταιρία: i) έως την ολοκλήρωση της αύξησης και την εισαγωγή των νέων μετοχών, ii) για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών μετά την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών.

4. Επί του δέκατου   θέματος ημερησίας διατάξεως η Τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε  παμψηφεί  (ήτοι με ψήφους υπέρ  6.396.407  επί συνόλου παρισταμένων 6.396.407) δηλαδή ποσοστό 45,1306 % επί του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας την  τροποποίηση του άρθρου 5Α του Καταστατικού της Εταιρίας, συνεπεία της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας με σκοπό την άντληση κεφαλαίων έως του ποσού των €4.995.000€, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, με έκδοση έως 16.650.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας €0,30 εκάστη και καταβολή μετρητών (θέμα 10ο ημερήσιας διάταξης).

 5. Επί του ενδεκάτου   θέματος ημερησίας διατάξεως η Τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε  παμψηφεί  (ήτοι με ψήφους υπέρ  6.396.407  επί συνόλου παρισταμένων 6.396.407) δηλαδή ποσοστό 45,1306 % επί του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας την τροποποίηση των όρων του Προγράμματος του Ομολογιακού Δανείου και των λοιπών συναφών συμβατικών κειμένων της συναλλαγής σύμφωνα με την από 07.04.2014 Απόφαση της Συνέλευσης των Ομολογιούχων αλλά και τη σημερινή από 25.07.2014 Απόφαση της Συνέλευσης των Ομολογιούχων προκειμένου να επιτευχθεί:

(α)     Η μετάθεση της Ημερομηνίας Λήξεως των Ομολογιών και της Ημερομηνίας Λήξεως του Ομολογιακού Δανείου κατά είκοσι τέσσερεις (24) μήνες, ήτοι από 08.08.2014 σε 08.08.2016. Ενόψει τούτου τροποποιείται/προσαρμόζεται η Ημερομηνία Μετατροπής ως η πρώτη Εργάσιμη Ημέρα μετά το πέρας δύο μηνών από την 8.08.2014, και εφεξής κάθε Εργάσιμη Ημέρα μετά την παρέλευση ενός (1) μηνός μέχρι και την Ημερομηνία Λήξεως του Ομολογιακού Δανείου,

(β)     Η τροποποίηση του Συμβατικού Επιτοκίου, το οποίο θα σημαίνει το σταθερό επιτόκιο ύψους 9,5%, ετησίως, ή το ανώτατο επιτρεπόμενο δικαιοπρακτικό επιτόκιο στην περίπτωση που προβλέπεται στον όρο 3.2. του Προγράμματος,

(γ)     Η τροποποίηση του Λόγου Μετατροπής προκειμένου, κατά τις Ημερομηνίες Μετατροπής, κάθε Ομολογία να δύναται, κατ’ επιλογήν των Ομολογιούχων, να μετατραπεί σε τριάντα τρεις χιλιάδες τριακόσιες τριάντα (33.330) κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της Εκδότριας, ονομαστικής αξίας τριάντα λεπτών του ενός Ευρώ (€0,30) εκάστη, σύμφωνα και με τα προβλεπόμενα στην από 25.07.2014 απόφαση ΓΣ της Εταιρείας.

(δ)     Η τροποποίηση οιουδήποτε άλλου Όρου του Δανείου που συνεπάγονται οι ανωτέρω τροποποιήσεις.

(ε)Η τροποποίηση κάθε σχετικού με το Δάνειο αυτό εγγράφου.

 

6. Επί του δωδέκατου   θέματος ημερησίας διατάξεως η Τακτική Γενική Συνέλευση ανέβαλλε την λήψη απόφασης για την έκδοση μετατρέψιμου/ων ομολογιακού/ών δανείου/ων έως 5.000.000 Ευρώ σύμφωνα με το άρθρο 3α του κ.ν. 2190/20 και το άρθρο 8 του ν.3156/2003 με ομολογίες υποχρεωτικά  μετατρέψιμες σε κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας μέσα στην χρήση 2014, με κατάργηση δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, σε μεταγενέστερο χρόνο.

 

7. Επί του δέκατου τρίτου   θέματος ημερησίας διατάξεως η Τακτική Γενική Συνέλευση ενέκρινε  παμψηφεί  (ήτοι με ψήφους υπέρ  6.396.407  επί συνόλου παρισταμένων 6.396.407) δηλαδή ποσοστό 45,1306 % επί του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για τον καθορισμό των επιμέρους ειδικότερων όρων της τροποποίησης του από 8.10.2010 Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου και συγκεκριμένα, ελεύθερα και, κατά την κρίση, του:

(α) Αποφασίσει και συνομολογήσει κάθε λεπτομέρεια και κάθε ειδικό θέμα σχετικά με την τροποποίηση, συμπλήρωση ή εξειδίκευση οποιουδήποτε όρου του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου.

(β) Να προτείνει στους Ομολογιούχους την αντικατάσταση του Διαχειριστή Πληρωμών και του Εκπροσώπου των Ομολογιούχων κατά την ελεύθερη αυτού κρίση.

(γ) Τροποποιήσει αντίστοιχα, τα έγγραφα του Ομολογιακού Δανείου συμπεριλαμβανομένου και του Προγράμματος, με βάση τους ανωτέρω όρους, καθορίζοντας κάθε σχετικό ειδικό θέμα και λεπτομέρεια για την υλοποίηση των αποφάσεων της παρούσας Γενικής Συνέλευσης καθώς και της από 25.07.2014 απόφασης της Συνέλευσης των Ομολογιούχων του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου.

(δ) Να αποφασίζει οποιαδήποτε λεπτομέρεια αφορά στη λειτουργία, διαχείριση ή οργάνωση του παραπάνω ομολογιακού δανείου,

(ε) Να εκπροσωπεί την Εταιρεία ενώπιον του Ομολογιούχου Δανειστή και οποιασδήποτε αρχής αναφορικά με το Ομολογιακό Δάνειο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΙΟΝ



Σχολιασμένα