Σε αναζήτηση κατεύθυνσης

Η αγορά απορρόφησε ειδήσεις για συμφωνίες - μαμούθ
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2004 00:01
UPD:09:15

ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟ κλίμα επικράτησε στις αμερικανικές χρηματιστηριακές αγορές με τους βασικούς δείκτες να σημειώνουν ελάχιστες μεταβολές καθώς οι επενδυτές απορρόφησαν ένα μεγάλο αριθμό ειδήσεων για συμφωνίες - «μαμούθ» εταιρικών συγχωνεύσεων εν μέσω των ανησυχιών για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Η αγορά βρίσκεται σε αναζήτηση κατεύθυνσης λόγω έλλειψης νέων οικονομικών ειδήσεων στο μέτωπο των εταιρικών κερδοφοριών στην προσπάθειά της να κινηθεί ανοδικά μετά την ανακούφιση που προσέφερε η αποκλιμάκωση των τιμών του πετρελαίου διεθνώς.

Αναλυτές επισημαίνουν την έλλειψη τάσης τις τελευταίες εβδομάδες και προβλέπουν διατήρηση της ίδιας ψυχολογίας μέχρι το τέλος του μήνα.

Η απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ για τα επιτόκια στο τέλος του μήνα και οι νέες ανακοινώσεις κερδοφοριών δευτέρου τριμήνου προβλέπεται να δώσουν νέα κατεύθυνση στις χρηματιστηριακές αγορές και νέα κίνητρα στους επενδυτές.

Στον τραπεζικό τομέα οι μετοχές της SouthTrust που συμμετέχουν στο δείκτη υψηλής τεχνολογίας Nasdaq σημείωσαν τα μεγαλύτερα κέρδη 13,5% μετά την είδηση ότι εξαγοράσθηκε από την κορυφαία αμερικανική τράπεζα Wachovia για 14,3 δισ. δολάρια.

Οι μετοχές των εταιρειών τεχνολογίας Nortel και Cisco επίσης ενισχύθηκαν σημαντικά κατά 3,8% και 0,5% αντίστοιχα.

Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 10.371,47 μονάδες μειωμένος κατά 0,43% και ο Nasdaq στις 1.974,38 μονάδες με απώλειες 0,62%.

Η αυξανόμενη απειλή για υψηλότερο κόστος δανεισμού αναχαίτισε το ρυθμό ανόδου των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ στη συνεδρίαση στο τέλος του μήνα. Η μετοχή της Telekom Austria ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος λόγω της φημολογίας για νέες διαπραγματεύσεις για εξαγορές.

Ο δείκτης FTSE Eurotop 300 των πανευρωπαϊκών blue chips έκλεισε με πτώση 0,12% στις 1.008,35 μονάδες ενώ ο δείκτης DJ Euro Stoxx 50 υποχώρησε κατά 0,19%.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα