Περαιτέρω άνοδος του γιεν έναντι του δολαρίου

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2004 10:28
UPD:10:29

ΚΟΝΤΑ στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο μηνών έχει αναρριχηθεί το γιεν έναντι του δολαρίου εν μέσω διάχυτης αισιοδοξίας για τις προοπτικές της ιαπωνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, το εμπορικό πλεόνασμα της Ιαπωνίας αυξήθηκε το Μάιο, ενώ η επιχειρηματική εμπιστοσύνη εκτιμάται ότι ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1991. Τα παραπάνω στοιχεία θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Στις 10:19 (ώρα Ελλάδος), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, το δολάριο ισοδυναμούσε με 108,78 γιεν έναντι 108,93 γιεν αργά χθες το βράδυ.

Όπως προκύπτει από εκτιμήσεις οικονομολόγων και στρατηγικών αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Bloomberg, το γιεν ενδεχομένως να διατηρήσει το προβάδισμά του έναντι του δολαρίου και αυτή την εβδομάδα -την τρίτη κατά σειρά- στον απόηχο του «σεναρίου» για ουσιαστική ανάκαμψη της ιαπωνικής οικονομίας συμβάλλοντας στην προσέλκυση περισσότερων επενδυτών για τοποθετήσεις στη χώρα.

Το 84% των 85 traders, επενδυτών και στρατηγικών αναλυτών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, συμβουλεύουν την αγορά και για διατήρηση του ιαπωνικού νομίσματος έναντι του δολαρίου, έναντι του 72% των ερωτηθέντων πριν από μία εβδομάδα. Παράλληλα, το 76% των επενδυτών και οικονομολόγων συστήνουν στην αγορά γιεν αντί ευρώ.

«Οι τάσεις είναι ευνοϊκές προς το ιαπωνικό νόμισμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Μασαάκι Κάνο, πρώην στέλεχος της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας και οικονομολόγος της J.P. Morgan Chase, στο Τόκιο. «Οι ξένοι επενδυτές δεν έχουν αλλάξει την άποψή τους όσον αφορά τη βελτίωση των συνθηκών της ιαπωνικής οικονομίας, μιας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο», καταλήγει ο κ. Κάνο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα