Οι εξαγωγές στο επίκεντρο της επίσκεψης Φούχτελ στη Μυτιλήνη

Πέμπτη, 24 Ιουλίου 2014 15:59
UPD:16:02
FOSPHOTOS/PANAYIOTIS TZAMAROS

Η προώθηση των εξαγωγών βρέθηκε στο επίκεντρο της επίσκεψης του υφυπουργού Εργασίας της Γερμανίας εντεταλμένου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση Χάνς Γιόαχιμ Φούχτελ στο Επιμελητήριο Λέσβου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Μάρκους Τρέσελ (Markus Tressel) και Γιόζεφ Ριφ (Josef Rief) Γερμανοί βουλευτές των Πρασίνων, Χρήστος Λαζαρίδης διευθυντής και Κριστόφ Σούμαχερ- Χίλντερμπραντ (Dr.Christoph Schumacher- Hilderbrand) και Δημήτριος Σοπίκης μέλη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Αθανάσιος Κελέμης γενικός διευθυντής του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο πρώην υπουργός Ανδρέας Ανδριανόπουλος, ο βουλευτής Λέσβου Νίκος Σηφουνάκης, καθώς και πολλοί επιχειρηματίες.

Αφορμή της επίσκεψης ήταν, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Επιμελητηρίου Λέσβου, η έναρξη του 3ου θερινού σχολείου που πραγματοποιείται στη Μυτιλήνη από το Liberal Friedrich Naumann Foundation for Freedom σε συνεργασία με την ΜΚΟ Ιωάννης Καποδίστριας.

Ο πρόεδρος και τα άλλα στελέχη του Επιμελητηρίου παρέδωσαν στον κ. Φούχτελ υπόμνημα το οποίο επικεντρωνόταν στην προώθηση των εξαγωγών τού λεσβιακού ελαιολάδου στη Γερμανία, την αύξηση του τουριστικού ρεύματος από τη Γερμανία μέσω τσάρτερς, την αντιμετώπιση του ζητήματος της νησιωτικότητας από την ΕΕ, τη διατήρηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα ελληνικά νησιά και στη διατήρηση της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων στα Επιμελητήρια, καθεστώς το οποίο ισχύει και στη Γερμανία.

Ο κ. Φούχτελ δήλωσε πως χαίρεται ιδιαίτερα που βρίσκεται στη Λέσβο, σημείωσε τα αιτήματα του Επιμελητηρίου και δεσμεύτηκε να δουλέψει για την ελληνογερμανική επιχειρηματική συνεργασία, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για προϊόντα κατασκευασμένα από ξύλο ελιάς.

Ο Γερμανός υφυπουργός μιλώντας στους νέους που συμμετέχουν στο θερινό σχολείο χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Ελλάδα αυτή την περίοδο. Ως παράδειγμα ανέφερε τον νόμο «Καλλικράτης» που οδήγησε στη δημιουργία μεγάλων δήμων στην Ελλάδα. Και υπογράμμισε πως ο ίδιος έχει ως στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δήμων της χώρας και της Γερμανίας. Επίσης τόνισε πως είναι θετικό ότι η Ελλάδα και η Γερμανία έχουν προχωρήσει σε μια στενή συνεργασία μετά το 2010.

Στη συνέχεια, ο κ. Φούχτελ συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Νάσο Γιακαλή.

Το μεσημέρι η γερμανική αντιπροσωπεία κινήθηκε προς την Καλλονή προκειμένου να παραδώσει φάρμακα από την κλινική Bavaria.
Στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής υπήρξαν μικροεπεισόδια από συνδικαλιστές και πολίτες που κατήγγειλαν ως υποκριτική τη γερμανική πρακτική.

Το πρόγραμμα του κ. Φούχτελ περιλαμβάνει συνάντηση στο μουσείο ελαιουργίας «Βρανά» στον Παπάδο της Γέρας με τον βουλευτή Νίκο Σηφουνάκη ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση και συζήτηση με ελαιοπαραγωγούς σε εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού «συν τοις άλλοις».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα