Προς έκδοση νέων ομολογιών σε ευρώ η Coca Cola 3E

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2004 10:01
UPD:10:03

Τη διενέργεια προσφοράς για την εξαγορά υφιστάμενων ομολογιών της Coca-Cola HBC Finance PLC αξίας € 625.000.000, επιτοκίου 5,25% και λήξεως 2006, ανακοίνωσε σήμερα η Coca-Cola Ελληνική Εταιρεία Εμφιαλώσεως Α.Ε. (η «Coca-Cola Tρία Έψιλον»). Η Coca-Cola Tρία Έψιλον προτίθεται επίσης να εκδώσει νέες ομολογίες σε ευρώ, μέσω της θυγατρικής της Coca-Cola Finance B.V.

O σκοπός των συναλλαγών είναι η μείωση του δανεισμού που θα λήξει το 2006, η παράταση του χρόνου λήξης του δανεισμού της Coca-Cola Tρία Έψιλον και των θυγατρικών της, καθώς και η εξασφάλιση πιο μακροπρόθεσμης χρηματοδότησης με συμφέροντες όρους.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, η Coca-Cola HBC Finance PLC απευθύνει πρόσκληση εξαγοράς έναντι μετρητών («Προσφορά Μετρητών») όλων και οποιωνδήποτε εκ των υφιστάμενων ομολογιών αξίας €625.000.000 επιτοκίου 5,25% και λήξεως 2006 (οι «Ομολογίες») (το υφιστάμενο κεφάλαιο των Ομολογιών ανέρχεται σήμερα στο ποσό των €555.000.000).

Οι ειδικότεροι όροι της Προσφοράς Μετρητών, όπως περιγράφονται κατωτέρω, υπόκεινται στους όρους και στις προϋποθέσεις του Ενημερωτικού Δελτίου (το «Ενημερωτικό Δελτίο») με ημερομηνία 23 Ιουνίου 2004. Ο Διαχειριστής (Dealer Manager) της Προσφοράς Μετρητών για τις Ομολογίες είναι η Credit Suisse First Boston.

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον έχει διορίσει την Credit Suisse First Boston και την HSBC ως συνδιοργανωτής (joint bookrunners) και την Αlpha Bank, την EFG Eurobank και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ως συνδιοργανωτής (joint-lead managers) για την έκδοση νέων ομολογιών σε Ευρώ από την Coca-Cola HBC Finance Β.V., στα πλαίσια του Προγράμματος Μεσοπρόθεσμων Ομολογιών σε Ευρώ της Coca-Cola Τρία Έψιλον (Euro Medium Term Note Programme). H Coca-Cola Τρία Έψιλον προτίθεται να συναντηθεί με επενδυτές σταθερού εισοδήματος και, εν συνεχεία, να καθορίσει την τιμή της έκδοσης ανάλογα με τις συνθήκες της αγοράς. Τα έσοδα από τη νέα έκδοση θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της Προσφοράς Μετρητών και για την επαναχρηματοδότηση βραχυπρόθεσμου χρέους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα