Τη μή επέκταση της ρύθμισης για επιχειρήσεις με τζίρο πανω από 1 εκ. ευρώ ζήτησαν οι Εφοριακοί

Ζήτησαν τη διατήρηση του ΣΔΟΕ
Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2004 15:05

Τη διαφωνία τους με την επέκταση της ρύθμισης για την περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων και στις επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, εξέφρασαν σήμερα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στις εφορίες, οι οποίοι παρουσίασαν τις προτάσεις τους για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Όπως είπαν σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ-ΔΟΥ, σε περίπτωση που η ρύθμιση αφορά επιχειρήσεις με τζίρο πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ, θα δημιουργηθεί η αίσθηση φορολογικής ασυδοσίας, γεγονός που θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στα έσοδα του κράτους.

Παράλληλα, ζήτησαν από την κυβέρνηση να διατηρηθεί το ΣΔΟΕ σε λειτουργία, τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμη, προκειμένου να μη χαθούν τα έσοδα από τον «Ολυμπιακό» ΦΠΑ, τα οποία εκτιμώνται σε 500 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εργαζομένων στις εφορίες, στο πρώτο πεντάμηνο φέτος παρουσιάστηκε σημαντική πτώση κατά 35% των εσόδων από τα ληξιπρόθεσμα χρέη των οφειλετών του Δημοσίου, σε σύγκριση με πέρυσι, γεγονός που το απέδωσαν στο κλίμα χαλάρωσης που -όπως είπαν- έχει δημιουργηθεί στην αγορά από τις εξαγγελίες κατάργησης του ΣΔΟΕ, αλλά και από τις νέες ρυθμίσεις για τα ληξιπρόθεσμα.

Οι ίδιοι πάντως τάχθηκαν υπέρ της νέας ρύθμισης για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο, καθώς και της ρύθμισης για την περαίωση των ανέλεγκτων υποθέσεων της τετραετίας 1999-2002.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα