Μείωση της παραγωγής σε μια σειρά αγροτικών προϊόντων σημειώθηκε το 2003 σε σχέση με το 2002, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ http://www.statistics.gr/gr_tables/S400_SPR_9_DT_AN_03_T.htm .
Ειδικότερα, στα εσπεριδοειδή παρατηρήθηκε μείωση της παραγωγής σε όλα τα είδη, που αποδίδεται στις κακοκαιρίες του 2003.
Επίσης, μείωση κατά 24,8% σημειώθηκε στην παραγωγή μαλακού και ημίσκληρου σιταριού, κριθαριου κατά 17,6%, σίκαλης κατά 9,4%, ρυζιού κατά 6,5%, κατά 18,8% στα ζαχαρότευτλα, στο κρέας κατά 2,6%, στα τυριά από 2,7%-4,5% και στο γάλα κατά 0,3%.
Από την άλλη, αυξήσεις της παραγωγής σημειώθηκαν μόνο στο ελαιόλαδο κατά 35,8% και στην παραγωγή ψαριών εσωτερικών υδάτων κατά 12%.