Σε στάση αναμονής

Ευρώπη και ΗΠΑ αναμένουν ειδήσεις για τα επιτόκια
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2004 00:01

Η ΕΛΛΕΙΨΗ οικονομικών εξελίξεων και η επιφυλακτικότητα των επενδυτών πριν την απόφαση της Φέντεραλ Ριζέρβ για τα επιτόκια την ερχόμενη εβδομάδα διατήρησαν υποτονικό το κλίμα στη Wall Street.

Με τα κέρδη των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας να ηγούνται της οριακής ανόδου των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών οι φόβοι για τον πληθωρισμό φαντάζουν υπερβολικοί, καθώς το έξυπνο χρήμα είναι έτοιμο να στοιχηματίσει ότι οι πληθωριστικές ανησυχίες είναι διογκωμένες.

Οι περισσότεροι αναλυτές εκτιμούν ότι η Φέντεραλ Ριζέρβ θα επαγρυπνεί, έτσι το ρίσκο για επιτάχυνση του πληθωρισμού δεν αποτελεί σοβαρή απειλή προς το παρόν.

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν ελάχιστες μεταβολές στην προσπάθεια αναζήτησης κατεύθυνσης εν όψει της απόφασης της ομοσπονδιακής αμερικανικής τράπεζας και της μεταβίβασης της εξουσίας στο Ιράκ την ερχόμενη εβδομάδα.

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου απέτυχε να οδηγήσει τις μετοχές υψηλότερα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την επικείμενη αύξηση των επιτοκίων. Οι επενδυτές θεωρούν ότι το υψηλό κόστος δανεισμού για τις εταιρείες και τους καταναλωτές θα πλήξει τα εταιρικά κέρδη και την οικονομία.

Η μετοχή της Wal -Mart παρέσυρε στα χαμηλά τα blue chips μια ημέρα μετά την απόφαση δικαστηρίου για διακρίσεις κατά των εργαζόμενων γυναικών. Ανάλογη ανοδική πορεία ακολούθησαν και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώνοντας μέτρια κέρδη, λόγω του επιφυλακτικού κλίματος που επικράτησε εν όψει της συνεδρίασης της Φέντεραλ Ριζέρβ την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης FTSE Eurotop 300 των πανευρωπαϊκών blue chips έκλεισε με άνοδο 0,3% στις 1.000,52 μονάδες, ενώ ο δείκτης DJ Euro Stoxx 50 αυξήθηκε κατά 0,4% στις 2.793,63 μονάδες. Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei υποχώρησε οριακά στις 11.580,56 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα