Ισχυρή ανοδική αντίδραση από τη Wall Street

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014 23:08
UPD:19/07/2014 13:56
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Ισχυρή ήταν η σημερινή ανοδική αντίδραση των αμερικανικών δεικτών, οι οποίοι επισφράγισαν με τον καλύτερο τρόπο την αποφυγή κάποιου γεωπολιτικού «ατυχήματος» με αφορμή την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,73% στις 17.100,18 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,57% στις 4.432,15 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 1,03% στις 1.978,22 μονάδες.

Ανοδικά έκλεισαν οι δείκτες και σε επίπεδο εβδομάδας. Ο S&P 500 βρέθηκε στο +0,5%, ο Dow Jones κέρδισε 0,7% και ο Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,4%.

Οι αγορές ξεπέρασαν τους φόβους τους για το ενδεχόμενο να υπάρξει συνέχεια στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις Δύσης - Ρωσίας μετά τη συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους, καθώς όλα δείχνουν ότι μάλλον θα υπάρξει συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών για την αναζήτηση των συνθηκών κατάρριψης του.

Οι αγορές δείχνουν να ανακάμπτουν από τις χθεσινές απώλειες που προκάλεσαν οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας και την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία.

Στο ταμπλό, στο +3,7% βρέθηκε η μετοχή της Google, η οποία εξέπληξε ευχάριστα τους επενδυτές με τα αποτελέσματα β' 3μηνου. Τα καθαρά της κέρδη διαμορφώθηκαν στα 3,42 δισ. δολάρια, από 3,23 δισ. δολάρια την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Στον αντίποδα, η Advanced Micro Devices υποχώρησε κατά 16%, καθώς ανακοίνωσε ότι οι προσαρμοσμένες ζημίες της έφτασαν στα 36 εκατ. δολάρια το β' 3μηνο του έτους, έναντι 74 δισ. δολαρίων ένα χρόνο πριν. Οι αναλυτές ανέμεναν να επανέλθει στην κερδοφορία φέτος.

Μέχρι στιγμής 82 εταιρείες του δείκτη S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, με το 77% εξ αυτών να έχει ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών στα κέρδη τους. Η κερδοφορία των εισηγμένων καταγράφει μέχρι στιγμής αύξηση 4,5% και τα έσοδα είναι κατά 3,1% υψηλότερα σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων τεσσάρων μηνών βρέθηκε ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην οικονομία των ΗΠΑ τον Ιούνιο, με τον σχετικό δείκτη να υποχωρεί στις 81,3 μονάδες, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και του Thomson Reuters. Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία, τον Ιούνιο ο εν λόγω δείκτης διαμορφώθηκε στις 82,5 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα