Ρεκόρ οκτώ εβδομάδων ο Nikkei

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2004 09:45

ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ επίπεδο των τελευταίων οκτώ εβδομάδων έκλεισαν σήμερα οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο λαμβάνοντας ώθηση από το χθεσινό «ράλι» της Wall Street κατά την τελευταία ώρα της συνεδρίασης.

Σημειώνεται ότι οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq ενισχύθηκαν κατά 0,81% και 1,35% αντιστοίχως.

Θετικά επηρέασε την επενδυτική ψυχολογία και η είδηση ότι η S&P αναθεώρησε προς τα πάνω την αξιολόγησή της για τις οκτώ μεγαλύτερες ιαπωνικές τράπεζες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τις αρχές του 1980.

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης στη σχετική του έκθεση επικαλείται μεταξύ άλλων τις προσπάθειες των ιαπωνικών τραπεζών για περιορισμό των επισφαλών δανείων και για επιστροφή σε κερδοφόρα αποτελέσματα.

Επιπλέον, ο δείκτης που καταγράφει την επιχειρηματική δραστηριότητα στον ιαπωνικό τομέα υπηρεσιών σημείωσε άνοδο τον Απρίλιο, ενώ βελτίωση εμφάνισε και η επιχειρηματική εμπιστοσύνη κατά το τρέχον τρίμηνο.

Ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,41% κλείνοντας στις 11.744,15 μονάδες, στο υψηλότερο σημείο από τις 30 Απριλίου.

Ο δείκτης Topix σημείωσε άνοδο 1,11% διαμορφούμενος στις 1.168,96 μονάδες.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι κλάδοι υψηλής τεχνολογίας και τραπεζών. Οι μετοχές της εταιρείας ημιαγωγών Advantest και της τράπεζας UFJ Holdings ενισχύθηκαν κατά 5,34% και 1,21% αντιστοίχως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα