Ανοδικό ξεκίνημα στη Σοφοκλέους

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2004 11:16

ΣΤΙΣ 2.344,91 μονάδες ενισχυμένος κατά 0,24% άνοιξε σήμερα ο γενικός δείκτης του Χ.Α., ο οποίος αυτή την ώρα (11:11) βρίσκεται στις 2.353,13 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 0,59%.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 6,04 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πακέτα.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 67 σημειώνουν άνοδο, 37 υποχωρούν και 46 παραμένουν αμετάβλητες.

Ανοδικά κινείται και η πλειονότητα των κλαδικών δεικτών με πρωταγωνιστή τον ασφαλιστικό, ο οποίος ενισχύεται κατά 0,90%. Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες επενδύσεων, διυλιστηρίων και real estate.

Ο τηλεπικοινωνιακός έχει διαμορφωθεί στις 893,32 μονάδες σημειώνοντας οριακή άνοδο κατά 0,06%. Η μετοχή του ΟΤΕ ενισχύεται κατά 0,78%.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Ν», νέα απευθείας διαπραγμάτευση επί όλων των ανοιχτών θεμάτων με την αρμένικη κυβέρνηση επιδιώκει ο ΟΤΕ, καθώς η διοίκησή του επιχειρεί να διαμορφώσει εξαρχής τη στρατηγική της για την Armentel.

Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του Οργανισμού, Π. Βουρλούμης, όπως δείχνουν άλλωστε και οι λιγοστές δηλώσεις του, δεν αρκείται στη λογική της κατεύθυνσης της πώλησης της αρμένικης εταιρείας που είχε διαμορφώσει και δημοσιοποιήσει η προηγούμενη διοίκηση, χωρίς πάντως ποτέ να ξεκινήσει μια διαφανή σχετική διαδικασία.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, τις ημέρες αυτές επιχειρείται, κατόπιν συνεννόησης των δύο πλευρών, να «παγώσει» για τρεις μήνες (μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου) η διαδικασία της διαιτησίας στο Διεθνές Δικαστήριο (International of Commerce Arbitration in London).

Σημειώνεται ότι με απόφαση της διοίκησης του Χ.Α. ανεστάλη για σήμερα και αύριο η διαπραγμάτευση των μετοχών της Sprider και της Χατζηιωάννου Holdings έπειτα από πυρκαγιά σε αποθήκη της πρώτης http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/06/24/928480.htm .



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα