Πτώση και στις ασιατικές αγορές

Παρασκευή, 18 Ιουλίου 2014 10:54
UPD:10:56
REUTERS/Toru Hanai

Με απώλειες έκλεισαν για πρώτη φορά μετά από πέντε ημέρες ανόδου οι ασιατικοί δείκτες, με τους επενδυτές να ρευστοποιούν τις θέσεις τους και να αναζητούν επενδυτικά καταφύγια με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Γάζα.

Ειδικότερα, ο Nikkei υποχώρησε κατά 1,01% στις 15.215,71 μονάδες. Ο σύνθετος ιαπωνικός Topix έχασε 0,8%, ο Taiex της Ταϊβάν και ο Kospi της Ν. Κορέας βρέθηκε στο -0,1% και ο FTSE Bursa Malaysia KLCI της Μαλαισίας έκλεισε με απώλειες 0,5%. Επίσης, απώλειες 0,5% σημείωσε ο Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, ενώ τη διαφορά έκανε ο Shanghai Composite ο οποίος έκλεισε με κέρδη 0,2%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Malaysian Airline System υποχώρησε κατά 11% στο χρηματιστήριο της Κουάλα Λουμπουρ, με τους επενδυτές να θεωρούν ότι μετά και το δεύτερο ατύχημα της εταιρείας οι προοπτικές της διαγράφονται δυσοίωνες.  

Οι επενδυτές παρακολουθούν με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στην Ουκρανία με τη συντριβή του μαλαισιανού αεροσκάφους, και ιδιαίτερα τις προεκτάσεις που θα μπορούσε να έχει το συμβάν στις σχέσεις Ρωσίας - Δύσης. Επίσης, ανοιχτό είναι και το μέτωπο στη Λωρίδα της Γάζας, με το Ισραήλ να έχει κλιμακώσει επικίνδυνα τις στρατιωτικές επιχειρήσεις του στην περιοχή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα