Γερμανός: Mέρισμα 0,40 ευρώ ανά μετοχή

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2004 16:40

Την καταβολή μερίσματος 0,40 ευρώ ανά μετοχή ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας Γερμανός.

Η γενική συνέλευση επικύρωσε επίσης την εκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Ο κ. Λουκάς Πετκίδης, Οικονομικός Διευθυντής, αντικαθιστά τον παραιτηθέντα Νίκο Παππά, και ως αντιπρόεδρος του δ.σ. ορίστηκε ο Χρήστος Γερμανός.

Όσον αφορά στα οικονομικά αποτελέσματα, οι ενοποιημένες πωλήσεις για το έτος 2003 ανήλθαν στα 707 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 16,6% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 45,16 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 31,8%.

Όπως αναφέρθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο Γιάννη Καραγιάννη, το 2003 υπήρξε μία δυναμική χρονιά, με θετικά οικονομικά μεγέθη και η εδραίωση της εταιρείας στην αγορά τηλεπικοινωνιών τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ανατολική Ευρώπη, αποτελούν επιβεβαίωση της επιτυχούς στρατηγικής που ακολουθεί. Με ένα δίκτυο που ξεπερνά τα 770 καταστήματα, η εταιρεία Γερμανός έχει αποκτήσει ηγετική θέση και συνεχίζει να δίνει έμφαση στις δραστηριότητές της στο εξωτερικό, σε χώρες με χαμηλή διείσδυση στην κινητή τηλεφωνία.

Τέλος, η διοίκηση αναφέρθηκε στους οικονομικούς στόχους για την παρούσα χρήση, προβλέποντας ότι οι συνολικές πωλήσεις θα αυξηθούν στα 800-820 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή αναμένονται να αυξηθούν κατά περίπου 15%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα