Μέρισμα 0,10 ευρώ ανά μετοχή δίνει η Μυτιληναίος Α.Ε.

Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2004 16:50

Τη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2003 αποφάσισε η σημερινή τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης εταιρείας Μυτιληναίος ΑΕ. Αντίστοιχα τη διανομή μερίσματος 0,16 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2003 αποφάσισε η τακτική γενική συνέλευση της εισηγμένης εταιρείας ΜΕΤΚΑ, μέλους του Ομίλου Μυτιληναίου.

Όπως επεσήμανε στους μετόχους ο πρόεδρος Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο όμιλος και το 2003 συνέχισε τη δυναμική του αναπτυξιακή πορεία, βελτιώνοντας τα οικονομικά του μεγέθη και ενισχύοντας συνολικά την παρουσία του στην άμυνα, την ενέργεια και τη μεταλλουργία.

Στον τομέα της άμυνας, η διοίκηση αναμένει να υλοποιηθούν εντός του 2004 οι συμφωνίες που έχουν προαναγγελθεί με το υπουργείο Αμυνας, συμπεριλαμβανομένης και της σύμβασης παραγωγής τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης. Οι συγκεκριμένες δράσεις, σε συνδυασμό με τις εξαγωγές που προγραμματίζει ο όμιλος σε γειτονικές χώρες, αλλά και τη δραστηριότητά του σε οχήματα πολιτικού τύπου, αποτελούν, σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο, τα εχέγγυα για την μακρόχρονη αναπτυξιακή πορεία της ΕΛΒΟ.

Ο κ. Μυτιληναίος ανέφερε ότι οι συμβάσεις με το ΥΕΘΑ καθυστερούν εδώ και τρία χρόνια, καθώς δεν υλοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση και η αντίδραση της διοίκησης θα συνεχιστεί έως ότου η νέα κυβέρνηση ολοκληρώσει τις συγκεκριμένες συμβάσεις. Παράλληλα ο κ. Μυτιληναίος αναφέρθηκε στο δικαίωμα που διατηρεί ο όμιλος να αποκτήσει επιπλέον ποσοστό μετοχών της ΕΛΒΟ, το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2005. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση βλέπει θετικά την ολική ιδιωτικοποίηση της ΕΛΒΟ, ενώ εξελίξεις αναμένονται μετά το καλοκαίρι.

Στον τομέα της ενέργειας ο όμιλος ολοκλήρωσε πρόσφατα το τελευταίο στάδιο των διαδικασιών για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρισμού ισχύος 400 MW στον Βόλο. Η στρατηγική ανάπτυξη στον τομέα της ενέργειας το 2004 ενισχύεται περαιτέρω με τη δημιουργία πανομοιότυπης μονάδας παραγωγής ηλεκτρισμού στο Λαύριο, την οποία έχει ομοίως αναλάβει η ΜΕΤΚΑ. Εντός του 2004 αναμένεται να ξεκινήσει η υλοποίηση δύο αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 27 MW που θα ολοκληρωθούν εντός 18μήνου. Παράλληλα η διοίκηση διερευνά και την πιθανότητα ανάπτυξης νέων σταθμών παραγωγής σε γειτονικές χώρες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ



Σχολιασμένα