Μικρή πτώση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2004 10:14

ΜΕ ΑΠΩΛΕΙΕΣ άνοιξαν σήμερα οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετά την επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος στη Wall Street κατά την τελευταία ώρα της χθεσινής συνεδρίασης.

Αρνητικό αντίκτυπο έχουν επίσης η περαιτέρω ισχυροποίηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, που υπονομεύει τις ευρωπαϊκές εξαγωγές, οι φόβοι αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ και οι ανησυχίες για την κλιμάκωση της έντασης στο Ιράκ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) τα στοιχεία του γερμανικού ινστιτούτου Ifo για το επιχειρηματικό κλίμα στο δυτικό τμήμα της Γερμανίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών, ο σχετικός δείκτης αναμένεται να σημειώσει άνοδο στις 96,5 μονάδες τον Ιούνιο έναντι 96,1 μονάδων το Μάιο.

Η είδηση που κυριαρχεί από το χώρο των επιχειρήσεων είναι η αιφνίδια αποχώρηση του Τζον Μακ από την Credit Suisse. Ο Τζον Μακ το Σεπτέμβριο του 2002 είχε αναλάβει από κοινού με τον Οσβαλντ Γκρίμπελ καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου της δεύτερης μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας αντικαθιστώντας τον Λούκας Μίλεμαν. Μοναδικός διευθύνων σύμβουλος της Credit Suisse γίνεται πλέον ο Γκρίμπελ.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.492,5 μονάδες μειωμένος κατά 0,2%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.745,9 μονάδες με απώλειες 0,3% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.003,39 μονάδες σημειώνοντας οριακή πτώση κατά 0,09%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα