Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ: «Αδικη και υπερβολική» η επιβολή του προστίμου

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2004 15:05

«Αδικη και υπερβολική» χαρακτηρίζει η Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την επιβολή προστίμου ύψους 1 εκατ. ευρώ, όσον αφορά τη δημόσια εγγραφή της εταιρείας Τεχνέργα - Ε. Τσάμπρας.

Συγκεκριμένα η Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ αναφέρει τα εξής:

«Η εταιρεία μας έχει διατυπώσει προς την αρμόδια αρχή την άποψη ότι οι διαδικασίες αναδοχής ήταν απόλυτα νόμιμες και σύμφωνες με τους ισχύοντες κανονισμούς και την πρακτική της αγοράς και εμμένει στην άποψή της αυτή. Το σύνολο του ποσού της Δημόσιας Εγγραφής ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ κατατέθηκε εμπρόθεσμα και παραμένει σε δεσμευμένους λογαριασμούς σε πιστωτικά ιδρύματα, απ’ όπου και θα γίνει άμεσα η επιστροφή των χρημάτων στους επενδυτές σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, και μάλιστα εντόκως.

Η Ακρόπολις ΑΧΕΠΕΥ είχε προτείνει λύσεις προς την κατεύθυνση της άρσης του αδιεξόδου και συνέχισης της Δημόσιας Εγγραφής προς όφελος τόσο της εκδότριαςεΕταιρίας όσο και των εγγραφέντων επενδυτών, στο πλαίσιο της νομιμότητας. Εντούτοις, με την απόφαση που ελήφθη φαίνεται ότι πρυτάνευσε η προσπάθεια αποκλεισμού από την αγορά αναδοχών της μοναδικής ιδιωτικής χρηματιστηριακής εταιρείας, η οποία την τελευταία περίοδο έχει έντονη δραστηριότητα Κυρίου Αναδόχου.

Ευνόητο είναι ότι η άδικη και υπερβολική αυτή απόφαση που πλήττει μια χρηματιστηριακή εταιρεία, της οποίας οι φορείς έχουν υπερτριακονταπενταετή ευδόκιμη θητεία στο χώρο, θα αντιμετωπιστεί με όλα τα νόμιμα μέσα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα