ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ - Έγκριση από Ε.Κ. του Δελτίου Δημόσιας Πρότασης CYCLON

Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 15:43
UPD:23:53

Κωδικός: Κ4-01-110
Περιγραφή Κωδικού: Ανακοίνωση Για Δημόσια Προσφορά  

 

 

Έγκριση από Ε.Κ. του Δελτίου Δημόσιας Πρότασης CYCLON

 

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ “ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.” ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ “CYCLON ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ & ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ “CYCLON ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ & ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ” ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ € 0,70 ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ (σύμφωνα με το νόμο 3461/2006)

Ανακοινώνεται ότι, στις 14 Ιουλίου 2014, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε, κατ’ άρθρο 11 παρ. 4 του Ν.3461/2006, το Πληροφοριακό Δελτίο της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης (η “Δημόσια Πρόταση”), που η εταιρία με την επωνυμία  “ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε.” (ο “Προτείνων”) είχε απευθύνει, στις 23 Ιουνίου 2014, προς τους μετόχους της εταιρίας “CYCLON ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ & ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ” (ηΕταιρία), ακολούθως δε, κατά την ίδια ημερομηνία, είχε υποβάλλει προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και είχε κοινοποιήσει προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, με παράλληλη ανακοίνωση στο διαδικτυακό τόπο και το Ημερήσιο Δελτίο Τιμών της Ε.Χ.Α.Ε. καθώς και στο διαδικτυακό τόπο του Προτείνοντος.

 

1.ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

Το Πληροφοριακό Δελτίο, ως εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και οι δηλώσεις αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, θα διατίθενται δωρεάν, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, σε όλα τα εν Ελλάδι υποκαταστήματα της “Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.” (ο “Διαχειριστής”), από τις 17 Ιουλίου 2014 και καθ' όλη τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης (ως ακολούθως ορίζεται). Επίσης, οι μέτοχοι θα μπορούν από τις 17 Ιουλίου 2014 και καθ' όλη τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης να λαμβάνουν αντίγραφα του Πληροφοριακού Δελτίου από την έδρα και τα υποκαταστήματα του Διαχειριστή, καθώς και από τα γραφεία του Συμβούλου “Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.”.

Επίσης το Πληροφοριακό Δελτίο θα είναι διαθέσιμο και από το διαδικτυακό τόπο του Προτείνοντος (www.moh.gr) και του Συμβούλου “Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.” (www.piraeusbank.gr).

 

2.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Η Δημόσια Πρόταση αφορά στο σύνολο των κοινών, ονομαστικών Μετοχών της Εταιρίας (οι “Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης”), των οποίων ο Προτείνων κατά την ημερομηνία κατά την οποία κατέστη υπόχρεος για την υποβολή της Δημόσιας Πρότασης δεν κατείχε, ήτοι 16.542.826 Μετοχές, ή ποσοστό 62,04% περίπου του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας.

Παράλληλα σημειώνεται ότι κατά το διάστημα από 18.06.2014 μέχρι 08.07.2014 ο Προτείνων απέκτησε χρηματιστηριακά, στην τιμή της Δημόσιας Πρότασης, 11.886.714 Μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 44,58% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας. Επίσης, ο Προτείνων προτίθεται να συνεχίζει να αποκτά, μέσω του Χ.Α. ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο, κοινές ονομαστικές, μετά ψήφου, μετοχές της Εταιρίας, στην τιμή της Δημόσιας Πρότασης. Όλες οι εν λόγω αποκτήσεις μετοχών θα δηλώνονται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και θα δημοσιεύονται στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών της Ε.Χ.Α.Ε. σύμφωνα με το αρ. 24 παρ. 2 του Ν. 3461/2006.  

 

3.ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ

Η Περίοδος Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης θα αρχίσει στις 17 Ιουλίου 2014 και λήγει στις 28 Αυγούστου 2014, με το τέλος του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα, δηλαδή διαρκεί συνολικά έξι (6) εβδομάδες.

 

4.ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟ ΤΙΜΗΜΑ

Ο Προτείνων θα καταβάλει, τοις μετρητοίς το ποσό των 0,70 Ευρώ (το “Προσφερόμενο Τίμημα”), για την αγορά εκάστης (1), εμπροθέσμως, προσηκόντως και εγκύρως Προσφερόμενης Μετοχής.

Σημειώνεται ότι, οι Αποδεχόμενοι Μέτοχοι θα λάβουν το σύνολο του Προσφερόμενου Τιμήματος χωρίς να αφαιρεθούν τα αναλογούντα δικαιώματα υπέρ της Ε.Χ.Α.Ε. και ο σχετικός φόρος χρηματιστηριακών συναλλαγών.

 

5.ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Η διαδικασία αποδοχής αναλύεται στην παράγραφο 2.18 του Πληροφοριακού Δελτίου.

 

6.ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Το αποτέλεσμα της Δημόσιας Πρότασης θα δημοσιευθεί εντός δύο (2) εργασίμων ημερών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής σύμφωνα με το άρθρο 23 του Ν. 3461/2006, ήτοι μέχρι και τις 01.09.2014.

Η μεταβίβαση των Προσφερόμενων Μετοχών στον Προτείνοντα και η καταβολή του Προσφερόμενου Τιμήματος προς τους Αποδεχόμενους Μετόχους θα διενεργηθεί εντός τεσσάρων (4) εργασίμων ημερών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ήτοι μέχρι και τις 03.09.2014.

 

7.ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Εάν, μετά τη λήξη της περιόδου αποδοχής, ο Προτείνων κατέχει Μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας:

(α) Θα κάνει χρήση του δικαιώματος εξαγοράς, του άρθρου 27 του Ν. 3461/2006, ήτοι θα ζητήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπολοίπων Μετοχών των οποίων δεν θα έχει την κυριότητα κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της  Δημόσιας Πρότασης («Δικαίωμα Εξαγοράς»).

(β) Υποχρεούται σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 3461/2006 να αποκτήσει χρηματιστηριακά όλες τις Μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της Δημόσιας Πρότασης σε τιμή ανά Μετοχή ίση προς το Προσφερόμενο Τίμημα («Δικαίωμα Εξόδου»).  

Εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 27 του Ν. 3461/2006 και ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς, ο Προτείνων θα επιδιώξει τη διαγραφή των Μετοχών από το Χρηματιστήριο, σύμφωνα με το άρθρο 17, παράγραφος 5 του Ν. 3371/2005, και προς το σκοπό αυτό θα ζητήσει τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρίας με θέμα τη λήψη απόφασης για την υποβολή σχετικού αιτήματος από την Εταιρία προς την Ε.Κ. και θα ψηφίσει υπέρ αυτής της απόφασης.  

Εφόσον δεν συντρέξουν οι προϋποθέσεις του άρθρου 27 του Ν. 3461/2006 και, συνεπώς, δεν θα δικαιούται να ασκήσει το Δικαίωμα Εξαγοράς, ο Προτείνων θα επιδιώξει τη διαγραφή των Μετοχών από το Χρηματιστήριο μέσω σχετικής απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Εταιρίας, για τη λήψη της οποίας θα απαιτηθεί πλειοψηφία 95% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρίας, σύμφωνα με το άρθρο 17, παράγραφος 5 του Ν. 3371/2005.

 

H παρούσα Ανακοίνωση δεν υποκαθιστά το πλήρες κείμενο του εγκριθέντος Πληροφοριακού Δελτίου, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέχουν και να αναγιγνώσκουν προσεκτικά.

 

Μαρούσι, 15 Ιουλίου 2014

 

Η παρούσα Δημόσια Πρόταση, δεν αποτελεί πρόταση για αγορά μετοχών και δεν απευθύνεται με κανένα τρόπο ή καθ' οιονδήποτε τύπο (έγγραφο ή άλλως πως), άμεσα ή έμμεσα, σε (νομικά ή φυσικά) πρόσωπα σε οιαδήποτε δικαιοδοσία πλην της ελληνικής επικράτειας, όπου η διενέργεια μίας τέτοιας πρότασης ή η ταχυδρόμηση/διανομή της παρούσας ανακοίνωσης είναι παράνομη ή αποτελεί παραβίαση οποιασδήποτε εφαρμοστέας νομοθεσίας, διατάξεως ή κανονισμού ή υπόκειται σε περιορισμούς. Για το λόγο αυτό, απαγορεύεται η αποστολή, διανομή, ταχυδρόμηση ή καθ' οιονδήποτε άλλο τρόπο προώθηση αντιγράφων ή αντιτύπων του Πληροφοριακού Δελτίου και κάθε σχετικού με την παρούσα Δημόσια Πρόταση εγγράφου ή άλλου υλικού από οποιοδήποτε (φυσικό ή νομικό) πρόσωπο, προς, ή η λήψη από, τις χώρες αυτές. Ως εκ τούτου, πρόσωπα τα οποία τυχόν λάβουν το παρόν Πληροφοριακό Δελτίο ή έγγραφο σχετικό με αυτό, ή / και με τη Δημόσια Πρόταση θα πρέπει να ενημερωθούν προσηκόντως και να λάβουν υπόψη τους τέτοιους περιορισμούς. Ούτε ο Προτείνων, ούτε ο Σύμβουλος φέρουν οιαδήποτε ευθύνη για την παραβίαση των παραπάνω απαγορεύσεων από οιοδήποτε πρόσωπο.


www.moh.gr


Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΟΗ



Σχολιασμένα