Intramet: Μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2004 16:00

Μέρισμα 0,06 ευρώ ανά μετοχή θα διανείμει η Intramet για τη χρήση 2003, όπως αποφασίστηκε κατά την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας. Με βάση το χθεσινό κλείσιμο του Χ.Α., η μερισματική απόδοση ανέρχεται σε περίπου 6%.

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Intramet, Σωκράτης Κόκκαλης, παρουσίασε στην γενική συνέλευση τα αποτελέσματα της χρήσης 2003 και αναφέρθηκε στους στόχους και τις αναπτυξιακές προοπτικές της εταιρίας.

Πιο αναλυτικά, το 2003 οι πωλήσεις της εταιρείας ανήλθαν στα € 35,6 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 43% σε σχέση με το 2002. Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) ήταν της τάξης των € 6,5 εκατ., σημειώνοντας αύξηση κατά 66,4%. Τα Κέρδη προ Φόρων ανήλθαν σε € 4 εκατ., αυξημένα κατά 125%.

Μιλώντας για τις προοπτικές της εταιρείας, ο κ. Κόκκαλης επεσήμανε ότι στα επόμενα χρόνια το ενδιαφέρον θα εστιαστεί σε σύνθετες μεταλλικές και ηλεκτρομηχανικές κατασκευές υψηλών απαιτήσεων, όπως μεταλλικά κτίρια, μεταλλικά μέρη, μονάδες βιολογικού καθαρισμού, σταθμοί και δίκτυα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Θα δοθεί επίσης έμφαση στην επέκταση δικτύων σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, σε έργα υποδομής σιδηροδρομικών δικτύων (ηλεκτροδότηση), καθώς και στην αυτόνομη παρουσία της Εταιρίας σε εξοπλιστικά προγράμματα.

Οι στόχοι της INTRAMET για τα επόμενα χρόνια είναι:

· Η διατήρηση και ενίσχυση της ηγετικής θέσης της στον τομέα των σύνθετων μεταλλικών και ηλεκτρομηχανικών κατασκευών

· Η διείσδυση σε χώρες των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Δυτικής Ευρώπης

· Η ενίσχυση της αναπτυξιακής της πορείας με την είσοδο σε νέους κλάδους δραστηριότητας

Η στρατηγική της INTRAMET, προκειμένου να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι, είναι η διαρκής τεχνολογική αναβάθμιση των σύνθετων μεταλλικών και ηλεκτρομηχανικών κατασκευών, και η περαιτέρω αξιοποίηση εμπορικών συνεργιών με την INTRACOM για είσοδο σε νέες αγορές. Το πρόγραμμα επενδύσεων για το διάστημα 2004 - 2007 θα ανέλθει σε € 11,3 εκατ. και θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων, παραγωγή νέων προϊόντων, δημιουργία οικονομιών κλίμακας και μείωση του κόστους.

Αναφερόμενος στα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο του 2004, ο κ. Σ. Κόκκαλης τόνισε ότι οι πωλήσεις ανήλθαν σε € 10,17 εκατ., έναντι € 6,012 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2003, σημειώνοντας αύξηση 69,2%. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων & αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε € 1,36 εκατ., έναντι € 1,0 εκατ. για το πρώτο τρίμηνο του 2003. Τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν σε € 0,76 εκατ. , έναντι € 0,3 εκατ. για το πρώτο τρίμηνο του 2003.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα