ΓΕΚ: Μέρισμα 0,17 ευρώ ανά μετοχή

Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2004 16:36

Τη διανομή μερίσματος 0,18 ευρώ ανά μετοχή για την ΓΕΚ και 0,17 ευρώ ανά μετοχή για την ΤΕΡΝΑ αποφάσισαν οι τακτικές γενικές συνελεύσεις των εταιρειών.

Κατά τη διάρκεια των συνελεύσεων έγινε αναφορά στα αυξημένα αποτελέσματα των ΓΕΚ και ΤΕΡΝΑ κατά το 2003, καθώς τα κέρδη ανά μετοχή του Ομίλου ΓΕΚ για το 2003 σε ενοποιημένο επίπεδο και μετά την αφαίρεση των φόρων και των δικαιωμάτων μειοψηφίας επί των φορολογηθέντων κερδών ανήλθαν σε 0,81 ευρώ, έναντι 0,43 ευρώ στην προηγούμενη χρήση.

Επίσης, παρουσιάστηκαν οι αναπτυξιακές προοπτικές του Ομίλου σε σχέση με τους κύριους τομείς επιχειρηματικής δράσης, τις κατασκευές, την ενέργεια και τα ακίνητα (Real Estate), οι οποίες διαγράφονται θετικές. Όπως τονίσθηκε, η συντελούμενη συγχώνευση της ΓΕΚ ΑΕ με την Ερμής ΑΕ δημιουργεί ένα ισχυρό και ευέλικτο επιχειρηματικό σχήμα, με σημαντικά ενισχυμένα Ίδια κεφάλαια Ομίλου (άνω των 300 εκ. ευρώ) και ισχυρή θέση στις κατασκευές, την εκμετάλευση ακινήτων και την ενέργεια.

Η καθαρή ταμειακή θέση των εταιρειών κρίθηκε ικανοποιητική, καθώς οι λειτουργικές ταμειακές ροές δημιουργούν καλή ρευστότητα, χρηματοδοτώντας σημαντικό μέρος του επενδυτικού προγράμματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα