Συνεχίζεται η πτώση των τιμών πετρελαίου

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2004 10:42

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται και σήμερα οι τιμές του μαύρου χρυσού έπειτα από τον τερματισμό των απεργιακών κινητοποιήσεων στη Νορβηγία που απείλησε τη διακοπή της παραγωγής στην τρίτη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής στον κόσμο.

Στην αποκλιμάκωση των τιμών συμβάλλει και η αποκατάσταση των ιρακινών εξαγωγών πετρελαίου, ενώ θετική εξέλιξη χαρακτηρίζεται η επίσπευση της παράδοσης της εξουσίας στους Ιρακινούς.

Όπως ανακοίνωσαν πριν από λίγο κυβερνητικές πηγές στη Βαγδάτη, η παράδοση της εξουσίας στο Ιράκ από τους Αμερικανούς στην προσωρινή κυβέρνηση του Ιράκ ολοκληρώθηκε σήμερα.

Στις 09:46 (ώρα Ελλάδος), στην αγορά της Νέας Υόρκης, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου είχε διαμορφωθεί στα 37,08 δολάρια το βαρέλι μειωμένη σημαντικά κατά 1,25% ή 47 σεντς έναντι του προηγούμενου κλεισίματος.

Την προηγούμενη εβδομάδα η τιμή του αργού κατέγραψε συνολικές απώλειες της τάξεως του 3,7%. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση σε διάστημα τριών μηνών.

Η πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού ασκεί πιέσεις στις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών της Ευρώπης. Στο Λονδίνο, η μετοχική τιμή της British Petroleum υποχωρούσε νωρίτερα κατά 0,71%. Ο τίτλος της Shell σημείωνε πτώση κατά 0,72%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα