Ελαφρώς ανοδικά οι ευρωαγορές

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 19:12
UPD:19:16
EPA/Boris Roessler

Φωτογραφία αρχείου.

Με μικρά κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, μετά το πενθήμερο πτωτικό σερί, με τους επενδυτές να τηρούν θετική στάση αναμονής για τις εξελίξεις στην Πορτογαλία.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,07% στις 6.690 μονάδες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,07% στις 9.666 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,37% στις 4.317 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε άνοδο 0,16% στις 336,91 μονάδες, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έχασε 3,6%. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 11 έκλεισαν σήμερα με άνοδο, ενώ ο όγκος συναλλαγών ήταν σήμερα κατά 10% υψηλότερος σε σχέση με το μέσο όρο των τελευταίων 30 ημερών.

Στο ταμπλό, σήμερα επανήλθε προς διαπραγμάτευση η Banco Espirito Santo κλείνοντας τελικά με απώλειες 5,1%, ενώ στην αρχή είχε φτάσει ακόμη και στο +12%.

Η Imperial Tobacco Group ενισχύθηκε κατά 2,9%, μετά την ανακοίνωση ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με την Reynolds American και Lorillard για την εξαγορά μέρους του ενεργητικού της.

Κέρδη 2,6% σημείωσε και η Symrise καθώς υπήρξαν διαρροές ότι η ιαπωνική Ajinomoto ενδιαφέρεται να την εξαγοράσει.

Στο +2,9% βρέθηκε η Indesit μετά τη συμφωνία που πέτυχε με την Whirlpool να εξαγοράσει η τελευταία, έναντι 1 δισ. δολαρίων, το ποσοστό που κατέχει στην ιταλική μονάδα κατασκευή ανταλλακτικών ηλεκτρικών συσκευών.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, νωρίτερα έγινε γνωστό ότι διευρύνθηκε στα 3,1 δισ. ευρώ το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Γαλλίας τον Μάιο έναντι των 2,3 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Επίσης, άνοδο παρουσίασε ο πληθωρισμός στη Γερμανία τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η στατιστική υπηρεσία της χώρας Destatis, επιβεβαιώνοντας την προκαταρκτική εκτίμηση που είχε δημοσιεύσει πριν από δύο εβδομάδες.

Οι εναρμονισμένες με την Ε.Ε. τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσαν άνοδο 1%, έναντι ετήσιας ανόδου 0,6% που είχαν σημειώσει τον Μάιο.

Βάσει εθνικών όρων, οι τιμές αυξήθηκαν κατά 0,3% σε μηνιαία βάση και κατά 1% σε ετήσια βάση. Οι τιμές ενέργειας υποχώρησαν κατά 0,3% σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ εξαιρουμένου του ενεργειακού κλάδου οι τιμές αυξήθηκαν κατά 1,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα