Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ανανεώθηκε η θητεία του Κ. Μποτόπουλου

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014 16:38
UPD:16:42
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως είπε ο κ. Μποτόπολος, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η πρώτη εισαγωγή εταιρείας στο ελληνικό χρηματιστήριο τα τελευταία πέντε χρόνια και υπάρχουν αιτήσεις από άλλες 2 – 3 εταιρείες.

Ανανεώθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής η θητεία του Κώστα Μποτόπουλου στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς την οποία κατέχει από το 2011.

Μιλώντας στην Επιτροπή ο κ. Μποτόπουλος εκτίμησε ότι η κεφαλαιαγορά αλλά και η ελληνική οικονομία επιστρέφουν σε «ενάρετο κύκλο». Η απόφαση της Επιτροπής για ανανέωση της θητείας ελήφθη κατά πλειοψηφία, ύστερα από πρόταση του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Όπως είπε ο κ. Μποτόπολος, την προηγούμενη εβδομάδα έγινε η πρώτη εισαγωγή εταιρείας στο ελληνικό χρηματιστήριο τα τελευταία πέντε χρόνια και υπάρχουν αιτήσεις από άλλες 2 – 3 εταιρείες.

Το στοιχείο αυτό δείχνει ότι «μπαίνουμε σε έναν ενάρετο κύκλο εισαγωγών» στο ελληνικό χρηματιστήριο», είπε ο κ. Μποτόπουλος.

Διευκρινίσεις για συγχώνευση Εθνικής Τράπεζας - Eurobank

Αναφερόμενος σε ειδικότερα θέματα ο κ. Μποτόπουλος επεσήμανε ότι υπήρξε πρόβλημα ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού στην περίπτωση της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Eurobank, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν ήλεγξε την συμφωνία, αλλά το ενημερωτικό δελτίο που έδωσαν οι τράπεζες στην αρχή της διαδικασίας, καθώς και αν αποτυπώθηκε η νέα κατάσταση στα επόμενα ενημερωτικά δελτία.

Ανέφερε ακόμη ότι κινήθηκε ποινική διαδικασία για διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων οι οποίοι παραβίασαν την νομοθεσία που απαγορεύει την ακάλυπτη ανοιχτή πώληση (naked short selling) σε μετοχές και ομόλογα, ενώ επιβλήθηκε πρόστιμο 500.000 ευρώ για χειραγώγηση μετοχών σε μεγάλη εταιρεία, την οποία δεν αποκάλυψε.

Δύο μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας είχαν τοποθετήσει χρήματα στους τραπεζικούς λογαριασμούς μεγάλου αριθμού υπαλλήλων τους προκειμένου να «παίζουν» στο χρηματιστήριο με τις μετοχές της εταιρείας, χάρη σε εσωτερική πληροφόρηση.

newsroom naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ
  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα