Arcelor SA : Πώληση μετοχών αξίας 1,17 δισ. ευρώ

Για την απόκτηση μεριδίου σε βιομηχανία της Βραζιλίας
Τρίτη, 29 Ιουνίου 2004 09:48

ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ μετοχών αξίας 1,17 δισ. ευρώ (1,42 δολ.), προκειμένου να χρηματοδοτήσει την αγορά μεριδίου στη βιομηχανία χάλυβα της Βραζιλίας, Cia. Siderurgica de Tubarao, αλλά και σε άλλες, θα προχωρήσει η μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής χάλυβα στον κόσμο, Arcelor SA.

H εταιρεία θα παραχωρήσει στους υπάρχοντες μετόχους δικαιώματα αξίας του 1/5 κάθε μετοχής που αυτοί κατέχουν. Τα δικαιώματα θα διαπραγματεύονται στο Λουξεμβούργο, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες, την Ισπανία μέχρι τις 13 Ιουλίου και θα επιτρέψουν στους κατόχους τους να αγοράσουν μετοχές για 11 ευρώ η μία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Η τιμή της μετοχής της Arcelor έκλεισε χθες στα 13,71 ευρώ.

Η Arcelor συμφώνησε χθες να αυξήσει το μερίδιο που κατέχει στην CST στο 61,8% από 28%, αντί του ποσού των 579 εκατ. δολ., καθώς επεκτείνεται σε αγορές χαμηλότερου κόστους παραγωγής, εκτός Ευρώπης. Αγοράζει μετοχές από τη Cia. Vale do Rio Doce, τη μεγαλύτερη βιομηχανία παραγωγής σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο.

Η Deutsche Bank AG, η δεύτερη σε μέγεθος τράπεζα της Ευρώπης, είναι ο σύμβουλος της Arcelor σε αυτήν τη συναλλαγή της με την CST. H Arcelor ιδρύθηκε το 2002 μετά τη συγχώνευση της γαλλικής Usinor SA, της Arbed SA του Λουξεμβούργου και της ισπανικής Aceralia Corporation Siderurgica SA.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα