Πτώση του γιεν έναντι του δολαρίου

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2004 10:34

ΠΤΩΤΙΚΑ κινείται και σήμερα – για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση – το ιαπωνικό νόμισμα έναντι του δολαρίου. Η περαιτέρω υποχώρηση του γιεν αποδίδεται στη μικρότερη του αναμενόμενου αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής στην Ιαπωνία το Μάιο http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/06/29/929928.htm .

Συγκεκριμένα, η παραγωγή των ιαπωνικών βιομηχανιών τον περασμένο μήνα αυξήθηκε μόλις κατά 0,5% σε μηνιαία βάση, ενώ οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για άνοδο της τάξεως του 2,5%.

Η παραπάνω ανακοίνωση μετρίασε τις προσδοκίες για τα στοιχεία που θα ανακοινώσει την προσεχή Πέμπτη η Τράπεζα της Ιαπωνίας σχετικά με την επιχειρηματική εμπιστοσύνη.

Από την άλλη πλευρά, θετικά επηρεάζει το δολάριο η διαφαινόμενη αύξηση των επιτοκίων από τη Φέντεραλ Ριζέρβ την Τετάρτη. Η προοπτική αυστηρότερης νομισματικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ συμβάλλει στην προσέλκυση περισσότερων ξένων κεφαλαίων προς αμερικανικά στοιχεία ενεργητικού αποκλιμακώνοντας παράλληλα τις ανησυχίες για τη διόγκωση του ελλείμματος ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στις ΗΠΑ.

Στις 10:19 (ώρα Ελλάδος) το δολάριο ισοδυναμούσε με 108,42 γιεν έναντι 107,93 γιεν αργά χθες το βράδυ.

Πτωτικά κινείται το ιαπωνικό νόμισμα και έναντι του ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα