Inform Λύκος: Αύξηση συμμετοχής στην Inform Lykos Romania

Τρίτη, 29 Ιουνίου 2004 12:18

Την απόκτηση του 25% των μετοχών της Inform Lykos Romania Ltd που μέχρι σήμερα κατείχε το επενδυτικό κεφάλαιο NBG Emerging Europe Fund L.P. της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών ανακοίνωσε η Inform Λύκος.

Με αυτό τον τρόπο η μητρική Inform Λύκος ενισχύει το ποσοστό της από 51% σε 76% και εξασφαλίζει την καταστατική πλειοψηφία στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μέσω της οποίας ο Όμιλος Λύκος δραστηριοποιείται με επιτυχία στη ρουμανική αγορά.

Τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2004, ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταξύ της διοίκησης της Inform Λύκος και της Εθνικής Επιχειρηματικών Συμμετοχών, για την εξαγορά του 25% της εταιρείας Inform Lykos Romania. Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε στα τέλη του 2000 και είχε ως μετόχους την Inform Π. Λύκος Α.Ε. κατά 51%, το επενδυτικό κεφάλαιο NBG Emerging Europe Fund L.P. κατά 25% και την Dryhold Ltd κατά 24%.

Συστάθηκε ως εταιρεία συμμετοχών με έδρα τη Λευκωσία Κύπρου και τον Ιούλιο του 2001 ολοκλήρωσε την εξαγορά δύο ρουμανικών εταιρειών, της Compaper S.A. (πσοσοστό συμμετοχής 97,5%) και της Europaper S.A. (ποσοστό συμμετοχής 100%). Η Europaper έχει πλέον μετονομαστεί σε Inform Lykos S.A. Με την εξαγορά του 25%, ο Όμιλος Λύκος αυξάνει τη συμμετοχή του στην Inform Lykos Romania Ltd σε 76% και αποκτά ισχυρή πλειοψηφία και απόλυτο έλεγχο στην εταιρεία. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω της κυπριακής εταιρείας Terrane Ltd, 100% θυγατρικής της Inform Λύκος, η οποία συστάθηκε για το σκοπό αυτό.

Η εξαγορά του πακέτου των μετοχών που κατείχε το επενδυτικό κεφάλαιο εντάσσεται στην στρατηγική απόφαση της Inform Λύκος να επικεντρωθεί στις κύριες δραστηριότητες του Ομίλου και συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο σε εταιρείες στις οποίες διαθέτει ισχυρή πλειοψηφία και πλήρη έλεγχο του Management.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΥΚ



Σχολιασμένα