Καθησύχασε τη Wall Street η Fed

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 23:32
UPD:23:43
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Φωτογραφία αρχείου.

Ανέκαμψαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, μετά το διήμερο sell off, λαμβάνοντας ώθηση αφενός από τα καλύτερα του αναμενομένου εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται και αφετέρου από την επισήμανση των μελών της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) ότι το πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας θα τερματιστεί εκτός απροόπτου τον Οκτώβριο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,47% στις 16.985,61 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,63% στις 4.419,03 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,46% στις 1.972,83 μονάδες.

Σύμφωνα με το κείμενο των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης της Fed που πραγματοποιήθηκε στις 17-18 Ιουνίου, ο τερματισμός του προγράμματος αγοράς ομολόγων θα ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Fed, έως τότε, η μηνιαία μείωση του προγράμματος θα κυμαίνεται στα 10 δισ. δολάρια. Υπό αυτά τα δεδομένα η αγορά καθησυχάστηκε από την προηγούμενη φημολογία που έκανε λόγο για πρόωρη αύξηση του βασικού επιτοκίου, καθώς δεν υπήρξε στα πρακτικά κάποια ειδική αναφορά πέραν του ότι θα κριθεί ανάλογα με την πορεία της οικονομίας.

Στο ταμπλό η Alcoa ενισχύθηκε κατά 5,4%, με την αγορά να επικροτεί τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η Alcoa κατέγραψε κέρδη ύψους 138 εκατ. δολαρίων ή 12 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 119 εκατ. δολαρίων ή 11 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Με κέρδη 3,8% έκλεισε η American Airlines, μετά την ανακοίνωση ότι αναβαθμίζει τις εκτιμήσεις της για την πορεία της κερδοφορίας το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Στον αντίποδα, η Gigamon υποχώρησε κατά 32%, μετά την υποβάθμιση των προοπτικών της για τα μεγέθη του δευτέρου τριμήνου. Επίσης χαμήλωσε και τις προσδοκίες για την πορεία των εσόδων το 2014.

Στο -9,4% βρέθηκε και η Container Store Group, καθώς ανακοίνωσε ζημίες 7 σεντς ανά μετοχή το δεύτερο τρίμηνο του έτους, ενώ η αγορά ανέμενε να διαμορφωθούν στα 6 σεντς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα