Κύπρος: Ανάγκη εξεύρεσης επενδυτή για τις ΚΑ

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 15:14
UPD:15:16
EPA/Pavlos Vrionides

Την ανάγκη εξεύρεσης επενδυτή, ο οποίος θα βοηθήσει τις Κυπριακές Αερογραμμές μακροχρόνια, εξέφρασε ο πρόεδρος του δ.σ. της εταιρείας, Τώνης Αντωνίου, σημειώνοντας ότι υπάρχει ικανοποιητική περίοδος χάριτος μέσα στο 2015 για την εξασφάλισή του.

Σε δηλώσεις του μετά την ενημέρωση που έκανε στον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρη Συλλούρη για την κατάσταση στις Κυπριακές Αερογραμμές, ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι υπάρχουν πολλά πολιτικά επιχειρήματα για να πεισθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι οι ΚΑ πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν.

«Ολοκληρώσαμε σήμερα την τελευταία επαφή με τους αρχηγούς των κομμάτων για να τους ενημερώσουμε για διάφορα θέματα που αφορούν τις Κυπριακές Αερογραμμές», δήλωσε ο πρόεδρος των ΚΑ.

Επαναλάβαμε για ακόμη μια φορά, πρόσθεσε, ότι το νυν ΔΣ έχει πράξει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να διατηρήσει τον αερομεταφορέα μας, χωρίς να επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του κράτους και τον κύπριο φορολογούμενο. Πέραν τούτου, συνέχισε, έχουμε καταφέρει με την τελευταία πώληση της χρονοθυρίδας να εξασφαλίσουμε και τους οικονομικούς πόρους και τη ρευστότητα για να μπούμε στο 2015.

Το επόμενο βήμα, είπε ο κ. Αντωνίου, είναι η κυβέρνηση, το κράτος με τη βοήθεια τη δική μας να αρχίσει πάραυτα να μιλά με επενδυτές – στρατηγικούς και θεσμικούς – ούτως ώστε να βρεθεί εκείνος ο επενδυτής, ο οποίος θα βοηθήσει μια μικρή εταιρεία γιατί έχουμε σμικρυνθεί σε πολύ μικρά μεγέθη να επιβιώσει μακροχρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα