Οριακά υψηλότερα κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα

Τετάρτη, 09 Ιουλίου 2014 14:14
UPD:14:18
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Οριακά υψηλότερα κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα, με τους επενδυτές να αναμένουν αφενός τα εταιρικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους και αφετέρου τα πρακτικά από την προηγούμενη συνεδρίαση της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Ειδικότερα, στις 14:10, τα συμβόλαια λήξης Σεπτεμβρίου του S&P 500 κινούνται με κέρδη 0,1% στις 1.961,5 μονάδες, ενώ κατά μόλις 2 μονάδες υποχωρούν τα αντίστοιχα συμβόλαια του Dow Jones στις 16.862 μονάδες.

Στο ταμπλό η Alcoa ενισχύεται κατά 1,7%, με την αγορά να επικροτεί τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Η Alcoa κατέγραψε κέρδη ύψους 138 εκατ. δολαρίων ή 12 σεντς ανά μετοχή, έναντι ζημιών 119 εκατ. δολαρίων ή 11 σεντς ανά μετοχή της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Η Reynolds American ενισχύεται κατά 1,1%, μετά το δημοσίευμα της Daily Mail ότι η BAT σκοπεύει να εξαγοράσει το υπόλοιπο της εταιρείας. Η ΒΑΤ σήμερα κατέχει το 42% της Reynolds.

Σήμερα αναμένεται να δημοσιοποιηθεί και το κείμενο των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης της Fed που πραγματοποιήθηκε στις 17-18 Ιουνίου, από το οποίο οι επενδυτές θα προσπαθήσουν να διαγνώσουν τις προθέσεις των μελών της νομισματικής επιτροπής για την πολιτική που θα ακολουθήσουν στο επιτόκιο. Συνήθως, στα πρακτικά περιλαμβάνονται σχόλια από αξιωματούχους για τη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, και γενικά στοιχεία τα οποία δεν έχουν ακόμη αποτιμηθεί από την αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα