Βελτιώνεται η θέση των αυτοκινητοβιομηχανιών των ΗΠΑ

Εναντι των ιαπωνικών στην αγορά των ΗΠΑ
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2004 09:00

ΕΔΑΦΟΣ κερδίζουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες General Motors Corp. και Ford Motor Co., έναντι της Toyota Motor Corp., οι οποίες προσπαθούν να περιορίσουν τις αυξήσεις των μεριδίων των ασιατικών ανταγωνιστριών τους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση αξιοπιστίας για τα οχήματα ηλικίας τριών ετών

Το μεγαλύτερο μερίδιο στην αμερικανική αγορά κατέχει η Toyota, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας έρευνας αγοράς J.D. Power & Associates, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και ακολουθεί η Honda Motor Co. και η Porsche AG. Η General Motors έφθασε στην τέταρτη θέση, η Ford κατατάσσεται στην έβδομη και η DaimlerChrysler στην ένατη θέση.

Η έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ενδέχεται να βοηθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες των ΗΠΑ, να πείσουν τους καταναλωτές ότι βελτιώνουν την ποιότητα των Ι.Χ. αυτοκινήτων τους και των φορτηγών.

Η Toyota, η Honda και η Nissan Motor Co., οι οποίες ευνοούνται από τη θετική αίσθηση που έχουν οι καταναλωτές για τα αυτοκίνητα που αυτές παράγουν, αύξησαν πέρυσι το μερίδιό τους στο 24,1% από 22,2%, σύμφωνα με την Autodata Corp.

«Αυτό που πρέπει να κάνουν οι αμερικανικές οι αυτοκινητοβιομηχανίες, είναι να ανακτήσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη των καταναλωτών», ανέφερε ο Dan Poole, αντιπρόεδρος του τμήματος ερευνών της αγοράς μετοχών της National City Corp. στο Cleveland, ο οποίος διαχειρίζεται 23 δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της General Motors και της Ford, συμπληρώνοντας : «Οι καταναλωτές με το πέρασμα του χρόνου αντιλαμβάνονται την βελτίωση».

Η Toyota, η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ασίας, κατετάγη στην πρώτη θέση της λίστας καταγραφής προβλημάτων σε οχήματα, φθάνοντας τα 207 προβλήματα ανά 100 οχήματα, εννέα φορές περισσότερα από τα αντίστοιχα που είχε καταγράψει το περασμένο έτος, σύμφωνα με την έκθεση.

Η εταιρεία ερευνών J.D. Power σε αυτήν την έρευνα είχε ένα δείγμα 48.000 κατόχων αυτοκινήτων (Ι.Χ. και φορτηγών) χρονολογίας 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα