HMV Group Plc : 9,3% η αύξηση των κερδών το β' εξάμηνο

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2004 10:37

ΑΥΞΗΣΗ της τάξης του 9,3% σημείωσαν το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της βρετανικής εταιρείας HMV Group Plc, η οποία διαθέτει καταστήματα δισκογραφίας και τα βιβλιοπωλεία Waterstone, καθώς οι καταναλωτές αγόρασαν περισσότερα DVD και βιβλία. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι ενδέχεται να προχωρήσει στην αγορά ιδίων μετοχών, μετά τη μείωση του χρέους της.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, το εξάμηνο που έληξε στις 24 Απριλίου, αυξήθηκαν στα 74,8 εκατ. λίρες (134,9 εκατ. δολ.) από 68,4 εκατ. λίρες που ήταν την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg. «Η εταιρεία έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα τη νέα οικονομική χρήση», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε.

Η HMV προσθέτει περισσότερα DVD στα καταστήματα δισκογραφίας, καθώς οι καταναλωτές αγοράζουν λιγότερα CD, αφού μπορούν να κατεβάσουν μουσική από το Internet.

Οι πωλήσεις βιβλίων τονώνονται από νέες εκδόσεις, όπως την αυτοβιογραφία του μοντέλου Jordan. Οι πωλήσεις των καταστημάτων τις οκτώ πρώτες εβδομάδες της οικονομικής χρήσης αυξήθηκαν κατά 1,4%, μετά και από την περυσινή επιτυχία του νέου βιβλίου για τον Harry Potter που κυκλοφόρησε.

Οι μετοχές της HMV υποχωρούσαν κατά 0,75 πένες χθες στο Λονδίνο, φθάνοντας στις 238 πένες η μία, περιορίζοντας τα κέρδη της τάξης του 42% που σημείωσαν μέσα στο έτος. Η μετοχή της εταιρείας που έφθασε στα επίπεδα ρεκόρ και στις 250,5 πένες η μία αυτήν το μήνα, διατέθηκαν στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά τον Μάϊο του 2002, προς 192 πένες η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα