Στην Kohlberg Kravis Roberts & Co. η ATU ΑG

Αντί 1,45 δισ. ευρώ στην Doughty Hanson & Co.
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2004 13:46

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την απόκτηση της μεγαλύτερης ανεξάρτητης εταιρείας επιδιόρθωσης αυτοκινήτων της Γερμανίας, προχώρησε η μεγαλύτερη φίρμα εξαγορών στον κόσμο, Kohlberg Kravis Roberts & Co., αντί του ποσού του 1,45 δισ. ευρώ (1,75 δισ. δολ.), ένα μήνα μετά από τη ματαίωση της πώλησης των μετοχών της στο ευρύ κοινό.

Η Doughty Hanson & Co., η εταιρεία που κατέχει τη γερμανική προς πώληση εταιρεία, με την επωνυμία ATU Auto-Teile-Unger AG, θα εισπράξει 850 εκατ. δολ. για την πώληση, ποσόν 3,5 φορές υψηλότερο από το αντίστοιχο που είχε αρχικά επενδυθεί σε αυτήν το 2002.

Η Doughty Hanson, που εδρεύει στο Λονδίνο, πουλά περιουσιακά στοιχεία, προκειμένου να επιστρέψει τα κέρδη στους επενδυτές και να προσελκύσει νέους χρηματοδότες. Η πώληση μετοχών της ATU ματαιώθηκε το Μάϊο, καθώς τα έσοδα από τη δημόσια εγγραφή θα ήταν χαμηλότερα του ενός δισ. ευρώ από την αξία της εταιρείας, σύμφωνα με τον επικεφαλής της, Werner Aichinger.

Υπό την κυριότητα της Doughty Hanson, η ATU επέκτεινε τα καταστήματά της περισσότερο από το 1/5, φθάνοντας στα 468 σημεία από 378 και αύξησε τις πωλήσεις της σε ποσοστό της τάξης του 8%, φθάνοντας το 1,12 δισ. ευρώ το 2003.

Η Doughty Hanson με άλλη της ανακοίνωση, αναφέρει ότι αυτήν την εβδομάδα προχωρά στην πώληση της Dunlop Standard Aerospace Holdings, σε μία άλλη φίρμα εξαγορών, τη βρετανική Carlyle Group and Meggitt Plc, η οποία κατασκευάζει εξαρτήματα για αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας. Η Doughty Hanson είχε επενδύσει στην εν λόγω εταιρεία το 1998, το ποσόν των 264 εκατ. δολ.

Αυτόν το μήνα η Meggitt ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στο στάδιο των συνομιλιών για την εξαγορά της Dunlop Standard. Η εκπρόσωπος της Carlyle, Katherine Elmore-Jones, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Σύμβουλοι για την πώληση της ATU για λογαριασμό της Doughty Hanson, είναι η Credit Suisse First Boston και η HSBC Holdings Plc.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα