Πρόνοιες για απολυμένους τεσσάρων επιχειρήσεων

Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2004 17:33

Υπογράφτηκαν από τον υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Πάνο Παναγιωτόπουλο οι αποφάσεις που προβλέπουν την ένταξη στο πρόγραμμα ολοκληρωμένης παρέμβασης του ΟΑΕΔ στο Νομό Αχαϊας, των πρώην εργαζομένων στις επιχειρήσεις ΜΙΣΚΟ, ΦΕΛΕΚΗΣ και ΚΡΙ-CAS.

Πρόκειται για ένταξη σε προγράμματα επιχορήγησης και επανένταξης στην αγορά εργασίας.

Επιπλέον, υπογράφτηκε από τον υπουργό η απόφαση που προβλέπει την ένταξη των απολυμένων της επιχείρησης ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ σε ειδικό πρόγραμμα:

- Καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ σε όσους είναι άνεργοι, μη επιδοτούμενοι κατά την περίοδο καταβολής και διαθέτουν σε ισχύ το δελτίο ανεργίας. Μάλιστα το μέτρο αυτό έχει ήδη εγκριθεί και η καταβολή του σχετικού ποσού αναμένεται εντός των επόμενων 10 ημερών. Το κόστος ανέρχεται σε 350.000 ευρώ.

- Πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης 70 ατόμων που περιλαμβάνει 600 ώρες θεωρίας και εργαστηριακής άσκησης. Η σχετική δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 630.000 ευρώ και καλύπτεται από τον Λ.Α.Ε.Κ.

Στους καταρτιζόμενους καταβάλλεται ωριαίο εκπαιδευτικό επίδομα 6,4 ευρώ καθώς και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

- Πρόγραμμα επιχορήγησης ιδιωτικών επιχειρήσεων για την απασχόληση 150 ανέργων ηλικίας 18-64 ετών που απολύθηκαν από την επιχείρηση. Η δαπάνη για την εφαρμογή του μέτρου καλύπτεται από τον Λ.Α.Ε.Κ. και ανέρχεται στο ποσό των 1.800.000 ευρώ.

- Πρόγραμμα επιχορήγησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών για 150 άνεργους ηλικίας 18-64 ετών.

Η διάρκεια του προγράμματος καθορίστηκε σε 24 μήνες, η δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 1.980.000 ευρώ και καλύπτεται από τον Λ.Α.Ε.Κ.

- Με νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί θα προβλέπεται ότι όσοι εργαζόμενοι δεν συνταξιοδοτήθηκαν μέσω του Λ.Α.Ε.Κ., θα υπαχθούν σε ειδικό καθεστώς συνταξιοδότησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα