Στο «κόκκινο» οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη

Στη συνεδρίαση της Fed στραμμένη η προσοχή των επενδυτών
Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2004 18:53
UPD:18:56

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων εν αναμονή της απόφασης της Φέντεραλ Ριζέρβ για τα επιτόκια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις οικονομικών αναλυτών, τα επιτόκια του δολαρίου θα αυξηθούν κατά 0,25%, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένται το συνοδευτικό της απόφασης το οποίο ενδεχομένως να περιέχει ενδείξεις για τις μελλοντικές κινήσεις της Fed. Η απόφασή της θα ανακοινωθεί στις 21:15 (ώρα Ελλάδος).

Οι απώλειες των ευρωπαϊκών δεικτών διευρύνθηκαν το απόγευμα έπειτα από τα απογοητευτικά στοιχεία για τη βιομηχανική δραστηριότητα στις μεσοδυτικές πολιτείες των ΗΠΑ και τη συνακόλουθη υποχώρηση του Dow Jones.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης PMI υποχώρησε στις 56,4 μονάδες τον Ιούνιο, έναντι 68 μονάδων το Μάιο. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση του παραπάνω δείκτη στις 65 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.464,1 μονάδες μειωμένος κατά 1,1%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.732,99 μονάδες με απώλειες 0,6% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.052,7 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,4%.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τίτλοι των πετρελαϊκών εταιρειών. Οι μετοχικές τιμές της BP και της Shell υποχώρησαν κατά 1,21% και 2% αντιστοίχως. Αρνητικά επηρέασε τις εν λόγω μετοχές η σύσταση της J.P. Morgan Chase στους επενδυτές να μειώσουν τις θέσεις τους στους τίτλους των Royal Dutch Petroleum και Shell.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα