Posco : Δύο δισ. δολ. για φυσικό αέριο από την Ινδονησία

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2004 09:03

ΥΓΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ φυσικό αέριο, αξίας δύο δισ. δολ., πρόκειται να προμηθευτεί η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χάλυβα της Ν. Κορέας, Posco, από την BP Plc και τους συνεργάτες της, μέσω του venture της Ινδονησίας, σύμφωνα με Ινδονήσιο αξιωματούχο.

Η Posco θα προμηθεύεται 550.000 μετρικούς τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου το έτος και για 20 χρόνια, από τα μέσα του 2005, ανέφερε ο αξιωματούχος. Το venture Tangguh, που ηγείται από την BP, τη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαιοειδών της Ευρώπης, είχε συμφωνήσει νωρίτερα στην πώληση 2,6 εκατ. τόνων του καυσίμου στην Κίνα. Επίσης, η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων, για την προμήθεια 3,9 εκατ. τόνων του καυσίμου στην Sempra Energy και 600.000 τόνων σε ετήσια βάση, στην J-Power στην Ιαπωνία.

«Η συμφωνία με την Posco αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για το σχέδιο της Tangguh, η οποία σημειώνει ιδιαίτερη πρόοδο, για την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας, αργότερα μέσα στο έτος», ανέφερε ο Eddy Purwanto, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ και οικονομικών τηα κρατικής εταιρείας πετρελαίου και αερίου, BPMigas.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα