Αποφάσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2001 16:51

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά την σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου ενέκρινε:

-Την αύξηση του μετοχικου κεφαλαίου της εταιρείας "Ντεσπέκ Πολυμέσα Συστήματα ΑΕ" με δημόσια εγγραφή και εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του ΧΑΑ.

-Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας "Optima AEEX" με δημόσια εγγραφή και εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του ΧΑΑ.

-Την άδεια λειτουργίας της εταιρείας "Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων Ταχυδρομικού Ταμιευτήριου Ελληνικών Ταχυδρομείων".

-Την άδεια λειτουργίας της εταιρείας "Πειραιώς ΑΕΠΕΥ" (Pamco Πειραιώς Asset Management Company).

- Το διορισμό χρηματιστηριακού εκπροσώπου στην εταιρεία "Εγνατία ΑΧΕΠΕΥ".

- Την οριστική ανάκληση της άδειας της εταιρείας "Αστραία ΑΕΠΕΥ" με έδρα την Αθήνα, μετά την εξέταση του απολογητικού υπομνήματος που υπέβαλε η εταιρεία. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία ανάκλησης της "Αστραία ΑΕΠΕΥ" ξεκίνησε όταν μετά από έλεγχο που διενήργησε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέκυψε ότι η ως άνω εταιρεία είχε προσκομίσει ψευδή και ανακριβή στοιχεία σχετικά με πινακίδια συναλλαγών που διενεργούνταν στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Επίσης είχαν εντοπιστεί σημαντικές λογιστικές και διαχειριστικές ελλείψεις κατά παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα