«Πόλεμος» ανακοινώσεων για Σκαραμαγκά

Πέμπτη, 09 Αυγούστου 2001 21:10
UPD:21:12

Την διαδικασία πώλησης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, η οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί, αμφισβητεί η δεύτερη πλειοδότρια, τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, με αποτέλεσμα έναν πόλεμο ανακοινώσεων ανάμεσα στα εμπλεκόμενα μέρη.

Συγκεκριμένα η διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, με ανακοίνωση της αφήνει αιχμές για τη διαδικασία επιλογής του πλειοδότη, υποστηρίζοντας ότι ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος δεν υπέδειξε πλειοδότη και επομένως, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΒΑ προχώρησε με δική του ευθύνη στην ανακήρυξη.

Γίνεται, μάλιστα, αναφορά σε συγκεκριμένη διατύπωση της ανακοίνωσης της ΕΤΒΑ για την ανακήρυξη ως πλειοδότριας της γερμανικής κοινοπραξίας. Πρόκειται για τη φράση «η απόφαση για την ανακήρυξη ως πλειοδότη τη HDW/FS έγινε με βάση και την εισήγηση του χρηματοοικονομικού συμβούλου», η οποία σύμφωνα με τη διοίκηση των Ναυπηγεία Ελευσίνας, οδηγεί σε παρανόηση και παραπληροφόρηση της κοινής γνώμης.

Στην ίδια ανακοίνωση η διοίκηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας ζητά να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα σχετικά με τον διαγωνισμό έγγραφα και προειδοποιεί για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων «για την προστασία των συμφερόντων και του κύρους της επιχείρησης».

Από την πλευρά της η ETBA Bank με σημερινή της ανακοίνωση επισημαίνει ότι δεν είχε κανένα σκοπό να παραπληροφορήσει το κοινό, ούτε συνέβη κάτι τέτοιο, από το σχετικό δελτίου Τύπου που εξέδωσε για την πώληση της Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ.

Στην υπόθεση παρενέβη με ανακοίνωση του και ο Συνεταιρισμός Εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά η διοίκηση του οποίου διαβεβαιώνει ότι εξασφαλίστηκαν «διαφανείς και αποτελεσματικές διαδικασίες που εξασφαλίζουν τα δικαιώματα των μετόχων, το μέλλον της εταιρείας και των εργαζομένων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα