Διεθνείς διαγωνισμοί για την πρόσληψη ελεγκτικών εταιρειών

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2004 13:13

ΣΤΗΝ προκήρυξη τεσσάρων διεθνών διαγωνισμών για την πρόσληψη αναγνωρισμένων ελεγκτικών εταιρειών προχωρά το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών με σκοπό τη διενέργεια μέρους των ελέγχων σε φορείς υλοποίησης και σε έργα, τα οποία χρηματοδοτούνται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Ταμείο Συνοχής.

Οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν το Σεπτέμβριο, έχουν συνολικό προϋπολογισμό 24,250 εκατ. ευρώ, και η ανάδειξη των αναδόχων προβλέπεται για το τέλος του 2004.

Σε σχετική δήλωσή του ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Χρήστος Φώλιας επισημαίνει: «Η κυβέρνηση παραμένει αμετακίνητη στους στόχους που έχει θέσει για ποιότητα, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα. Η απόφασή μας για την πρόσληψη διεθνών ελεγκτικών εταιριών, πολλαπλασιάζει τις εγγυήσεις σωστής αξιολόγησης και ενδελεχούς ελέγχου, καθώς ο κίνδυνος απώλειας πόρων δεν συναρτάται μόνο από την απορρόφηση, αλλά και από την ποιότητα και ευστοχία των παρεμβάσεων μας. Επιπλέον εδραιώνει την αξιοπιστία μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέματα διαχείρισης του ΚΠΣ».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα