Ενδείξεις παρατυπιών σε έργα του υπουργείου Παιδείας

Πέμπτη, 01 Ιουλίου 2004 16:01

Η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης διερευνά την πορεία των έργων στο υπουργείο Παιδείας. Συγκεκριμένα, 1.239 εγκεκριμένες προτάσεις χρηματοδότησης, συνολικού κόστους 1.533 εκατομμυρίων ευρώ.

Από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, έχουν εντοπιστεί ενδείξεις παρατυπιών και έχουν σταλεί ήδη ελεγκτικά κλιμάκια στους χώρους υλοποίησης των έργων αυτών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι από τις 21/6 στο ΤΕΙ Πατρών, διατάχθηκε η αναστολή χρηματοδότησης, όπως και σε πρόγραμμα εκπαίδευσης τσιγγανοπαίδων σε όλη την Ελλάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Επιπλέον, στο πρόγραμμα Ενίσχυσης Σπουδών Πληροφορικής, που εκτελείται από το υπουργείο, αναφέρονταν ως επιλέξιμες δαπάνες οι τακτικές αποδοχές των νέων μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, ενώ τέτοιες δαπάνες καλύπτονται αποκλειστικά και μόνο από τον Τακτικό Προϋπολογισμό.

Για το θέμα, η Ειδική υπηρεσία ενημέρωσε την υπουργό Παιδείας, η οποία ενέκρινε σχετική πρόταση, η οποία επιτρέπει την αξιοποίηση των σχετικών πόρων για πρόσληψη διδακτικού προσωπικού επί συμβάσει. Ταυτοχρόνως, η υπουργός διέταξε έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί πως είχαν ξεκινήσει οι διαδικασίες πρόσληψης νέων μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ χωρίς να έχουν διασφαλιστεί πρώτα, οι απαραίτητοι όροι από τον τακτικό προϋπολογισμό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα