Σελόντα: Διευκρινίσεις για την αναδιάρθρωση δανεισμού

Παρασκευή, 04 Ιουλίου 2014 15:52
UPD:15:54
REUTERS/YORGOS KARAHALIS

Σε διευκρινίσεις σχετικά με το σχέδιο αναδιάρθρωσης του δανεισμού της προέβη σήμερα η διοίκηση της εταιρείας Σελόντα, με ανακοίνωσή της στο Χ.Α.

Το σχέδιο προβλέπει μετοχοποίηση μεγάλου μέρους των δανείων της εταιρείας εκ μέρους των τραπεζών, συμψηφισμό συσωρευμένων ζημιών και αναχρηματοδότηση του δανεισμού μέσω έκδοσης ομολογιακών δανείων έως 105 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι η προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου διενεργείται στο πλαίσιο συμφωνίας που επετεύχθη με τις τράπεζες Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank-Ergasias, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Attica Bank και Γενική Τράπεζα για την αναδιάρθρωση του δανεισμού και την ενίσχυση της κεφαλαιακής βάσης της εταιρείας.

Ανάλογα με τη δομή της ΑΜΚ που θα εγκρίνει η συνέλευση των μετόχων, η εταιρεία θα επιδιώξει να βρει έναν ή περισσότερους νέους ενδιαφερόμενους επενδυτές με σκοπό τα αντληθέντα κεφάλαια να κατευθυνθούν προς ενδυνάμωση του κεφαλαίου κίνησης της εταιρείας.

Η Σελόντα αναμένει ότι η αύξηση και οι λοιπές σχετιζόμενες με αυτή συναλλαγές θα ολοκληρωθούν πλήρως στα τέλη του 2014 ή στους πρώτους μήνες του 2015, υπό την προϋπόθεση της προσήκουσας λήψης των απαιτούμενων εταιρικών και λοιπών εγκρίσεων.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα