William Morrison : Εκτός των προβλέψεων τα κέρδη

Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2004 13:04

Η βρετανική αλυσίδα καταστημάτων τροφίμων, William Morrison Supermarkets Plc, η οποία κατάφερε να εξαγοράσει τον Μάρτιο της Safeway Plc, μετά από μία σκληρή μάχη, ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της δεν θα είναι εντός των προβλέψεων φέτος, καθώς ο ανταγωνισμός στις τιμές, περιόρισε τα έσοδα στα νέα της καταστήματα.

Τα κέρδη της εταιρείας θα είναι κατά πάσα πιθανότητα χαμηλότερα από τις τρέχουσες εκτιμήσεις της αγοράς, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Η μετοχή της εταιρείας υποχωρούσε κατά 17,7%, οδεύοντας προς τις υψηλότερες απώλειες σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαετίας.

Η Morrison εξαγόρασε τη Safeway αντί του ποσού των 3,24 δισ. λιρών Αγγλίας (5,9 δισ. δολ.) και κατέστη μία εθνική αλυσίδα καταστημάτων, η οποία ανταγωνίζεται την Tesco Plc – τη μεγαλύτερη διαχειρίστρια αλυσίδας σούπερ μάρκετ της Βρετανίας και τα καταστήματα Asda της Wal-Mart Stores Inc.

Οι δύο εταιρείες προχωρούν στη μείωση των τιμών, προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές, ενώ έχει αρχίσει να εντάσσει την Safeway, η οποία χάνει συνεχώς μερίδιο αγοράς.

Τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας, υποχώρησαν στα 120 εκατ. λίρες Αγγλίας τις 25 πρώτες εβδομάδες του έτους.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα