Μετριοπαθείς κινήσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 19:27
UPD:19:31
REUTERS/PAWEL KOPCZYNSKI

Φωτογραφία αρχείου.

Μετριοπαθείς ήταν σήμερα οι κινήσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες, με τους επενδυτές προφανώς και να αναμένουν την αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, από την οποία αναμένουν τις εκτιμήσεις για την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης. 

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε κέρδη 0,19% στις 6.816 μονάδες, ο γερμανικός DAX κέρδισε 0,09% στις 9.911 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,36% στις 4.445 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε άνοδο 0,3% στις 345,8 μονάδες. Από τους 18 δυτικοευρωπαϊκούς δείκτες οι 12 σήμερα σημείωσαν άνοδο. 
 
Στο ταμπλό, η Orange υποχώρησε κατά 3,7%, μετά την ανακοίνωση ότι εξέτασε όλες τις παραμέτρους για τη συμμετοχή της στον μετασχηματισμό της γαλλικής αγοράς τηλεπικοινωνιών και κατέληξε ότι δεν θα την ενδιέφερε να συμμετάσχει στις εξελίξεις. 
 
Στον αντίποδα, η Dufry ενισχύθηκε κατά 2,4% μετά την αναβάθμιση της από την Goldman Sachs σε buy από neutral προηγουμένως. 

Με κέρδη 4,6% έκλεισε η Chr. Hansen, η οποία ανακοίνωσε κέρδη 37,4 εκατ. ευρώ το τρίτο τρίμηνο χρήσης, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 35,9 εκατ. ευρώ. 
 
Στο +0,6% βρέθηκε η Bayerische Motoren Werke (BMW), καθώς υπήρξαν διαρροές ότι εξετάζει επενδύσεις ύψους 1 δισ. δολαρίων στη μονάδα του Μεξικού. Η μονάδα θα παράγει 150 χιλ. αυτοκίνητα από το 2019, όταν και θα αρχίσει επίσημα η παραγωγή. 
 
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτωτικά κινήθηκαν οι τιμές παραγωγού στην Ευρωζώνη, για πέμπτο συνεχή μήνα, τον Μάιο, σε μια ένδειξη ότι η νομισματική ένωση δεν θα βγει σύντομα από την περίοδο του χαμηλού πληθωρισμού ο οποίος απειλεί την ανάκαμψη.
 
Η κοινοτική στατιστική υπηρεσία Eurostat ανακοίνωσε σήμερα πως οι τιμές μειώθηκαν κατά 0,1% από τον περασμένο Απρίλιο και κατά 1% σε σχέση με τον Μάιο του 2013.
 
Η συνεχής μείωση των τιμών παραγωγού υποδηλώνει ότι οι τιμές καταναλωτή είναι απίθανο να αυξηθούν σημαντικά τους επόμενους μήνες. Τη Δευτέρα, η Eurostat ανακοίνωσε πως το ετήσιο ποσοστό του πληθωρισμού παρέμεινε σταθερό στο 0,5% τον Ιούνιο
 
Παράλληλα, οι τιμές των κατοικιών στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν για 14ο συνεχόμενο μήνα, καταγράφοντας άνοδο 11,8% τον Ιούνιο. 
 
Σε σύγκριση με τον περασμένο Μάιο, η αύξηση ήταν της τάξεως του 1%, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών που έκαναν λόγο για 0,6% αύξηση από μήνα σε μήνα και 11,2% σε ετήσια βάση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα