ΟΟΣΑ: Αναγκαία η αύξηση της παραγωγικότητας στις αναπτυσσόμενες οικονομίες

Τετάρτη, 02 Ιουλίου 2014 15:35
UPD:15:36
EPA/YOAN VALAT
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας της εργασίας είναι εφικτή η προσέγγιση των επιπέδων εισοδήματος που θα είναι συγκρίσιμα με εκείνα των ανεπτυγμένων χωρών (φωτογραφία αρχείου).
Να λάβουν δράση για την αύξηση της παραγωγικότητας καλεί τις αναπτυσσόμενες οικονομίες ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), σε σημερινή του έκθεση, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι αυτό είναι και το κλειδί για την τόνωση της ανάπτυξης. 
 
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία, μέσω της αύξησης της παραγωγικότητας της εργασίας είναι εφικτή η προσέγγιση των επιπέδων εισοδήματος που θα είναι συγκρίσιμα με εκείνα των ανεπτυγμένων χωρών. 
 
Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες του ΟΟΣΑ μέση παραγωγικότητα μεταξύ των κρατών-μελών του ανέρχεται σε 86.000 δολάρια σε σύγκριση με 21.600 δολάρια στις χώρες της ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική). Δεδομένης της επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, οι χώρες οφείλουν να δώσουν έμφαση στην διαφοροποίηση των οικονομιών τους, το συντονισμό και τη ρύθμισή τους.


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα