Proventus AB : 12 εκατ. δολ. για το 30% της Brio AB

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2004 11:28

ΜΕΡΙΔΙΟ 30% στην κατασκευάστρια παιχνιδιών, Brio AB, καταβάλλοντας 90 εκατ. κορώνες (12 εκατ. δολ.) απέκτησε η σουηδική εταιρεία επενδύσεων, Proventus AB, ενώ σχεδιάζει να κάνει και άλλη προσφορά για το υπόλοιπο μερίδιο της εταιρείας, τον επόμενο μήνα.

Η Proventus, κατέβαλε 53,80 κορώνες για κάθε μία από το 1,2 εκατ. μετοχές Α' τάξης που απέκτησε και 48 κορώνες για κάθε μία από τις μετοχές Β' τάξης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση. Το μερίδιο αντιπροσωπεύει το 42% των ψήφων της Brio.

H Brio, εταιρεία με ιστορία 120 ετών, που κατασκευάζει ξύλινα και επιτραπέζια παιχνίδια, αντιμετωπίζει τον έντονο ανταγωνισμό και τη μείωση της ζήτησης, γεγονότα που την ώθησαν στη μείωση των θέσεων εργασία, προκειμένου να επιστρέψει στην κερδοφορία. Τον περασμένο Απρίλιο, πούλησε το τμήμα εκπαίδευσης που διέθετε και επικέντρωσε το ενδιαφέρον της στα παιχνίδια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Proventus, θα κάνει νέα προσφορά για το υπόλοιπο των μετοχών της Brio, και με τους ίδιους όρους, ενώ θα δημοσιεύσει την προσφορά της στις 15 Αυγούστου. Χθες οι μετοχές Β' τάξης της Brio, έκλεισαν στις 50 κορώνες η μία στη Στοκχόλμη. Οι μετοχές Α' τάξης της εταιρείας, δεν διαπραγματεύονται.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα