Συγκράτηση των καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου για να μειωθεί το έλλειμμα

Τρίτη, 06 Ιουλίου 2004 16:36
UPD:16:43

ΜΕ ΤΗ συγκράτηση των καταναλωτικών δαπανών του Δημοσίου θα επιτευχθεί η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ελλάδας κατά 1% του ΑΕΠ μέχρι και το τέλος του 2005, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης αναφερόμενος στη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τη χώρα μας μετά την ενεργοποίηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος http://www.naftemporiki.gr/news/static/04/07/06/931750.htm .

Ο κ. Αλογοσκούφης διευκρίνισε ότι το είδος των μέτρων που θα ληφθούν ως τις 5 Νοεμβρίου για τη δημοσιονομική μας προσαρμογή είναι αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης.

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι η πίστωση χρόνου εξυπηρετεί και τη γενικότερη πορεία της οικονομικής πολιτικής.

Πρώτον, γιατί μέχρι το τέλος Αυγούστου μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της δημοσιονομικής απογραφής θα υπάρχει καθαρή εικόνα για το έλλειμμα του 2003.

Δεύτερον, γιατί μέχρι τέλος Οκτωβρίου η κυβέρνηση θα έχει ολοκληρώσει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2005 που θα περλαμβάνει και τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής. Για το αίτημα της μείωσης του χρέους ο υπουργός τόνισε ότι είναι έτοιμο ένα γενικό σχέδιο αποκρατικοποιήσεων για τον επομενο χρόνο που θα ανακοινώνεται σταδιακά.

Τέλος, ο κ. Αλογοσκούφης ανακοίνωσε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα δημοσιοποιηθεί η ρύθμιση για τις εκκρεμείς υποθέσεις της τριετίας 1999-2002 και την κατάργηση των διατάξεων του αναπτυξιακού νόμου που έχουν κριθεί ασύμβατες με το κοινοτικό δίκαιο, ενώ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθεί και η νέα ρύθμιση για τα πανωτόκια, που προβλέπει ότι το αρχικό ποσό του χρέους δεν θα μπορεί να υπερβεί το τριπλάσιο του αρχικού δανείου, που είχαν πάρει οι δανειολήπτες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα