Μαΐλλης: Υποχρεωτική δημόσια πρόταση από HIG Luxembourg

Τρίτη, 01 Ιουλίου 2014 11:00
UPD:11:01
wulftec

Σχέδιο πληροφοριακού δελτίου σχετικά με υποχρεωτική δημόσια πρόταση απόκτησης των κοινών ονομαστικών μετοχών της Μαΐλλης υπέβαλε στις 30 Ιουνίου, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, η HIG Luxembourg Holdings 46 Sarl.

Η δημόσια πρόταση αφορά στο σύνολο των κοινών, ονομαστικών μετοχών της Μαΐλλης με ονομαστική αξία 0,30 ευρώ εκάστη, που στις 30.06.2014 δεν κατέχοντο από τον προτείνοντα. Εν προκειμένω πρόκειται για 87.355.134 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 27,05% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Μαΐλλης.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η HIG Luxembourg Holdings προτίθεται να καταβάλει το ποσό των 0,115 ευρώ ανά μετοχή της δημόσιας πρότασης για κάθε προσφερόμενη μετοχή.

Η περίοδος αποδοχής θα ξεκινήσει μετά την έγκριση από την Ε.Κ. του πληροφοριακού δελτίου. Εάν, μετά τη λήξη της περιόδου αποδοχής, η HIG Luxembourg κατέχει μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό τουλάχιστον 90% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας:

(α) Θα κάνει χρήση του δικαιώματος εξαγοράς, του άρθρου 27 του Ν. 3461/2006, ήτοι θα ζητήσει τη μεταβίβαση σε αυτόν όλων των υπολοίπων μετοχών των οποίων δεν θα έχει την κυριότητα κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της δημόσιας πρότασης.

(β) Υποχρεούται σύμφωνα με το άρθρο 28 του Ν. 3461/2006 να αποκτήσει χρηματιστηριακά όλες τις μετοχές που θα του προσφερθούν εντός περιόδου τριών μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της δημόσιας πρότασης σε τιμή ανά μετοχή ίση προς το προσφερόμενο τίμημα.

Σημειώνεται ότι η απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Μαΐλλης και η διαγραφή τους από το Χ.Α. αποτελεί σημαντικό στοιχείο της συμφωνίας αναδιάρθρωσης.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα