Αυξήσεις έως ένα ευρώ στα ναύλα γ' θέσης

Ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας
Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2004 15:56

ΑΥΞΗΣΕΙΣ από 17 λεπτά έως ένα ευρώ των εισιτηρίων οικονομικής θέσης στα πλοία της ακτοπλοΐας, ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Ο κ. Κεφαλογιάννης τόνισε ότι οι αυξήσεις αποφασίστηκαν σε συνεννόηση με τον συναρμόδιο υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη, σημειώνοντας πως βρίσκονται στα όρια του πληθωρισμού και αντιστοιχούν περίπου στο 1/5 του ποσού, το οποίο ζητούσαν ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι ο διάλογος με τις ακτοπλόους θα συνεχιστεί, καθώς, όπως είπε, έχουν θέσει και σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν στην πλήρη απελευθέρωση της ακτοπλοϊκής αγοράς.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η συνάντηση του κ. Κεφαλογιάννη με την Ενωση Εφοπλιστών Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ) πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα.

Οι ακτοπλόοι παρέδωσαν στον ΥΕΝ στατιστικά στοιχεία, με τα οποία αποδεικνύεται ότι τα ναύλα της τρίτης θέσης συμμετέχουν στα έξοδα του πλοίου μέχρι και 90%.

Στη συνάντηση ο πρόεδρος της ΕΕΑ Στέλιος Σαρρής τόνισε την ανάγκη «για την άμεση αναπροσαρμογή των ναύλων κατά 10% διότι σε διαφορετική περίπτωση η λειτουργία των πλοίων καθίσταται προβληματική».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα