Pages Jaunes: Από σήμερα η διαπραγμάτευση των μετοχών της

Πέμπτη, 08 Ιουλίου 2004 09:25

AΡΧΙΖΕΙ σήμερα στο Παρίσι, η διαπραγμάτευση των μετοχών της Pages Jaunes, μετά την είσπραξη από την France Telecom SA ποσού 1,25 δισ. ευρώ (1,55 δισ. δολ.) από την πώληση μεριδίου 32% του «Χρυσού Οδηγού» της Γαλλίας, τη μεγαλύτερη αρχική προσφορά μετοχών που έγινε, μέσα σε χρονικό διάστημα δύο ετών.

Η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ευρώπης, πούλησε μετοχές της Pages Jaunes, αντί 14,4 ευρώ η μία, σε διαχειριστές κεφαλαίων, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέλθει σε 3,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Euronext. Νωρίτερα, οι μετοχές πωλούντο από 13,2 έως 15,2 ευρώ η μία.

Η αρχική διάθεση μετοχών, είναι η μεγαλύτερη της Γαλλίας που έγινε μετά την πώληση μετοχών αξίας 2,7 δισ. ευρώ, της Autoroutes du Sud de la France SA, τον Μάρτιο του 2002.

Η France Telecom, ακολουθεί την τακτική της ιταλικής Telecom Italia SpA και της βρετανικής, BT Group Plc, οι οποίες περιόρισαν τα μερίδια που κατείχαν σε «Χρυσούς Οδηγούς» την τελευταία τριετία, προσελκύοντας τους επενδυτές που αγοράζουν μετοχές εταιρειών τηλεφωνικών καταλόγων να τις αγοράσουν, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη και εμφανίσουν σταθερά έσοδα.

Η ABN Amro Rothschild, η BNP Paribas S, η Lehman Brothers και η Morgan Stanley, διαχειρίστηκαν την πώληση. Οι τράπεζες, θα διαθέσουν 15,4 εκατ. επιπλέον μετοχές.

Η επενδυτική τράπεζα Calvon, της Credit Agricole SA, έχει αναλάβει την πώληση μετοχών στους ιδιώτες, οι οποίες πουλήθηκαν σε αυτούς προς 14,1 ευρώ η μία, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Euronext.

Οι μετοχές της Pages Jaunes θα διαπραγματεύονται με το σύμβολο PAJ, στο Χρηματιστήριο του Παρισιού.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα